Не е ясно каква сума ще получат обратно хората, които имат средства в борсата, в края на процедурата по несъстоятелност. Борсата FTX позволяваше на клиентите да обменят нормални пари за криптовалути като биткойн.

Свързани новини

13.12.2022 13:42

Арестуваха основателя на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрийд

Видян 871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на фалиралата борса за криптовалути FTX Сам Банкман-Фрйид е бил арестуван на Бахамите. Днес той трябва да се яви пред магистратски съд в столицата Насау, съобщи главният прокурор на Бахамите, предаде Би Би Си.

Местните власти съобщиха, че 30-годишният Банкман-Фрийд е бил арестуван за "финансови престъпления" срещу законите в САЩ и Бахамите. Регулаторите на най-голямата фондова борса за ценни книжа в Ню Йорк Wall Street също съобщиха, че ще предприемат действия срещу арестувания.

Миналия месец FTX обяви несъстоятелност в САЩ, поради което много потребители не можаха да изтеглят средствата си. Според съдебно заявление от миналия месец FTX дължи на 50-те си най-големи кредитори почти 3,1 млрд. долара.

Не е ясно каква сума ще получат обратно хората, които имат средства в борсата, в края на процедурата по несъстоятелност. Борсата FTX позволяваше на клиентите да обменят нормални пари за криптовалути като биткойн.

Сан Банкман-Фрийд някога беше възприеман като млада версия на легендарния американски инвеститор Уорън Бъфет. В края на октомври активите му се оценяваха на повече от 15 млрд. долара.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог