Установено е, че първоначалният ремонт е извършен през 2018 г., но поради некачественото изпълнение - компрометиране на тавана и реална опасност сградата да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно се е наложило затваряне на клиниката

Свързани новини

06.04.2022 17:04

Александровска отива на прокурор заради ремонт на покрив

Видян 1206 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Материалите от проверка, свързана с ремонт на клиниката по алергология на УМБАЛ Александровска от 2018 г. са дадени на прокуратурата, съобщиха от МВР. Напомняме, че по това време шеф а клиниката е бившият здравен министър Костадин Ангелов-Ботокса, сега депутат.


 


Ревизията на Икономическа полиция в ГДНП е приключила с мнение за основание за започване на досъдебно производство за сключване на неизгодна сделка,  безстопанственост и за неправомерно облагодетелстване от изпълнителя.


 


Установено е, че първоначалният ремонт е извършен през 2018 г., но поради некачественото изпълнение - компрометиране на тавана и реална опасност сградата да навреди на живота и здравето на лекари и пациенти, 7 месеца по-късно се е наложило затваряне на клиниката.


 


Поръчката е възложена през 2017 г. от тогавашното ръководство на болницата, начело с Ангелов, като контролът е трябвало да бъде осъществяван от отговорника за материално-техническата база на лечебното заведение. Първоначално е било заявено, че ремонтът ще обхваща площ от 350 кв. м, но при изпълнението е извършено плащане за 695 кв. м.
Проверяващите са установили и нередности около документацията, с която са ставали плащанията за дейности на стойност 323 687, 32 лв. - наличие на множество неспазени изисквания на условията за плащане, заплатени двойно повече като количество квадратни метри.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби