Свързани новини

06.04.2022 13:54

Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения в Александровската болница: Костадин Ангелов (Видео)

Видян 1123 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения в Александровската болница: Костидинов.




Повече от 2 месеца отлежават в МВР сигнали за нарушения, по които Бойко Рашков мълчи!
 Сигналите касаят закононарушения в Александровската болница по време на служебния министър Стойчо Кацаров.




 Очакваме бързата реакция на Рашков", заяви бившият здравен министър от ГЕРБ Костадин Ангелов.







По поводпатаките срещу него самия проф. Ангелов обясни: Това е поредният кризисен политически пиар на Бойко Рашков и за последните месеци той се доказа като добър политически пиар, но много лош милиционер.




Проф. Ангелов разказа, че по време на настоящия директор на Александровска болница са сключени няколко консултантски договора с юридически лица. Един от тях е с юридическо лице за 3000 лв. за 20 часа, а над това - за 234 лева за отработен час.




Втори договор с адвокатско дружество за над 33 хил. лв. А с одитно дружество - за 32 хиляди лв. Имало и още 4 договора. Това ясно показва, че има процес на разделени поръчки, обясни бившият здравен министър.




Затова той изпратил питане до министъра на здравеопазването, който назначил одит. Изводът от него е, че сключените 4 договора са за над 143 хиляди с ДДС. А общата им стойност изисква поръчка по ЗОП.




Разделянето означава, че е допуснал разделянето на поръчката, с което не са спазени изискванията на закона, обясни проф. Ангелов. Позовават се на отменени законови текстове, за да могат да се вземат пари от лечебното заведение, допълни той.



На 1 февруари той е уведомим МВР за този одитен доклад. До момента Рашков мълчи. Очаквам същата му ангажираност по предприемането на действия по тези закононарушения, коментира Ангелов.



Второто закононарушение, за което той разказа, е за сключен на 15 септември договор между министър Стойчо Кацаров и назначения от него директо за изграждане на ВиК мрежа на Александровската за 3,5 млн. лв.



На 10 декември 2021 г в Търговския регистър е регистрирано търговско дружество. На 23 декември се сключват 3 договора с пряко договаряне северното заведение, всеки на стойност 1 млн. лв. Пряко договаряне без обществена поръчка, допълни той.



В мотивите на възложителя се казва, че има изключителни обстоятелства, обясни проф. Ангелов. Но даде пример, че преди това има бездействие от възложителя от септември до декември. Поръчката е разделена, за да се избегне контролът на АОП, допълни той.



Всичко това показва, че възложителят е бил наясно, но не е предприел действия за стартиране на алтернативна процедура. Това крие риск за корупционна среда, обясни депутатът от ГЕРБ.



Този изпълнителен директор е назначен по времето на Стойчо Кацаров като министър. Случващото се прилича на другаруване, допълни проф. Ангелов. Именно затова алармирах МВР за беззаконие в размер на 3 милиона средства, обясни той.




Очаквам от министър Рашков същия плам за беззаконието, допълни проф. Ангелов.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец