По-рано тази година руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "повече от дузина" държави са изразили интерес да се присъединят към алианса БРИКС.

Свързани новини

16.03.2023 11:08

Африканска държава иска да се присъедини към БРИКС

Видян 1066 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството на Зимбабве би искало да стане член на икономическия блок БРИКС, заяви председателят на управляващата партия ZANU-PF.

"Ясно заявихме, че бихме искали да станем член на БРИКС", заяви Кристофър Муцвангва пред руската информационна агенция РИА Новости.

Служителят добави, че страната му се интересува от разработването на алтернативи на доминираната от Запада платежна мрежа SWIFT. Според него БРИКС може да допринесе за това.

Мутсвангва определи БРИКС като нова сила в международните отношения и изрази надежда, че растежът и разширяването на групата ще продължат.


На петте държави от БРИКС - Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка - се падат над 40% от световното население и почти една четвърт от световния БВП.

По-рано тази година руският министър на външните работи Сергей Лавров заяви, че "повече от дузина" държави са изразили интерес да се присъединят към алианса БРИКС.


Сред тях са Алжир, Аржентина, Бахрейн, Бангладеш, Индонезия, Иран, Египет, Мексико, Нигерия, Пакистан, Судан, Сирия, Турция, Обединените арабски емирства, Венецуела и Зимбабве.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей