Новата институция ще бъде оглавена от вицепремиера Асен Василев

Свързани новини

27.05.2022 11:13

Абсолютен фашизъм е проектозаконът на нов орган с „наказателни“ списъци: ИТН

Видян 2536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От партия „Има такъв народ“ определиха като „фашистки“ проектозакона на правителството, който предвижда създаване на нов извънреден орган в защита на държавата от рискове за икономическата и финансовата система със създаване на „наказателни“ списъци, предаде БНР.


Новата институция ще бъде оглавена от вицепремиера Асен Василев. Депутатът Станислав Балабанов заяви, че „Има такъв народ“ категорично ще се противопостави на подобен законопроект:




"Защото, ако въобще това е минало през мозъка на някой извратен политик, това е абсолютен фашизъм и се надявам по някакъв начин то да не бъде приложимо, защото без съд и присъда да действаш по този комунистически, за нас,  начин е неморално и некоректно. От ИТН, по отношение на такива бъдещи разговори, ние ще бъдем категорични".




Депутатът от „Има такъв народ“ Николай Радулов допусна, че проектозаконът може да се използва като принуда по отношение на позицията за членството на Северна Македония в Европейския съюз:




"Това е опит да се извиват ръце на всички, които не са съгласни - абсолютно безусловно да се стартира процедура по присъединяването на Македония -  един опит да си каже: „Който не е съгласен с нещата, които предлагаме, ще влезе в някой от тези списъци. Така си мисля аз".




Председателят на бюджетната комисия Любомир Каримански  обяви, че Националният план за приемането на еврото е отпаднал от дневния ред на Министерски съвет. Той припомни позицията на Има такъв народ, че е необходим анализ на ефектите от въвеждането на единната валута, преди приемането му от кабинета.




И от БСП  не одобряват проектозакона. Председателят на парламентарната група Георги Свиленски заяви, че не е участвал в обсъждане на проектозакона:




"Нямам такова усещане, че ЕК иска да даде такива гаранции и би приела да стане гарант на изпълнението на договора".




Христо Иванов от "Демократична България" предлага решение с участието на опозицията:




"Докато в България няма правосъдие, на което всички да имаме доверие и да си решаваме вътре проблемите с твърдения за корупция или тяхното оборване пред независим съд и пред прокуратура, на която можем да имаме доверие, ще бъде отворена България към това външни фактори, включително и САЩ, да правят подобни интервенции, които създават абсолютно извънредна ситуация".



Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби