Дупница кметът Първан Дангов

Свързани новини

13.02.2024 15:03

9200 лв. заплата и 2 нови кредита иска кмет на фалирала община

Видян 2711 пъти | Коментари 2
Гласували 4 рейтинг: 3.2500
много слаба слаба добра много добра страхотна

9200 лв. заплата. Толкова поиска от съветниците от цели 12 партии в едва 29-членния градски парламент на Дупница кметът Първан Дангов - три пъти повече, отколкото вземаше предшественикът му. Гордостта на Кор. Нинова се върна на поста след мандати пауза, обяснявайки цяла кампания, че общината е фалирала. Нищо, че и сам знаеше, че получава от предшественика си 7 милиона лева в хазната: 4 милиона лева по сметки и още 3 милиона, чакащи възстановяване по европроекти.

Общо кметската заплата, която все пак беше редуцирана за благоприличие от съветниците до малко над 7000 лв.  - над два пъти повече от възнаграждението на столичния кмет от 3000 лв., заедно със заплатите на заместник-кметовете и на шефа на общинския съвет, които са процент от кметската, ще струват на дупничани близо 500 000 лв. за година с добавките и осигуровките, но без бонусите. Досега гражданите плащаха 4 пъти по-малко за 5-мата големци в града - 120 000 лв.

За да е сигурен, че ще може да даде на общинарите годишни бонуси за първия месец работа, неговите хора получиха 13-а заплата, той побърза още в първия месец управление да вземе и 2 кредита за близо 5 милиона лева. Уж за финансиране на "проекти пред провал", които са си напълно ОК. Сред назначените има напълно ненужни местенца за партийци - кметски наместници в села с 25-29 души - постове, които досега са съвместявани за по 2-3 мини населени места.

Най-интересен обаче е случаят с новата главна архитектка Найдена Тодорова, която като Крушкова, е работила за две фирмите, които попаднаха в разкрития от КЗК картел по санирането. Госпожата от София не беше идвала на работа през първия си месец на позицията, нито пък е взела поста  с конкурс, каквато е обичайната практика. Нейното парашутиране в Дупница най-лесно може да се обясни с усвояването на 9,2 милиона за саниране на 7 блока. Въпросът е дали гражданите на Дупница няма да връщат обратно парите. Защото МРРБ даде средства на кандидатствалите, които са писали, че ще направят санираните сгради Клас А, което не е възможно. Както обясни бившият строителен министър Гр.Караджов, при проверката след усвояването на парите, върху тези суми ще бъде наложена корекция - глоба, която ще бъде отнесена от държавата, а тя ще я прехвърли на общините.

Дангов е най-известен от предаването на Милен Цветков, където попадна покрай чудна история за финансиране на лечението на десетки уж болни прасета, докато той работи в Българската агенция по храните, вместо да бъдат пратени в екарисажа.

Това е умален модел на невероятните чудеса от предишни управления на Дангов: старческият дом и моргата, които се водят построени и парите за които са усвоени, ала ги няма в действителността - не съществуват. За тях ще разказваме в следващ епизод от вълнуващия ни сериал.


Илиян Костадинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 13.02.2024 20:28

    На тоз мангУст мястото му е в някоя фирма за почистване.Може и каналджия

  • 001 Anonimen 13.02.2024 16:10

    пък проф. Постаджиян още живее в старите времена и не е чул за голямата измама с холестерола и продължава с безумни глупости как вече и на децата ще се дават отровните статини, по подобие на отровните ковид ваксини, които умориха и продължават да измират хора от тях, подобно на другата супер простотия как затлъстяването било причина за рак. В медицината се набутаха абсолютни мошеници, а Хр. Стоичков е друг спец по всичко, че и по ковид ваксини. Плащат им от фирмите да лъжат простолюдието.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв