Свързани новини

09.02.2024 23:02

Кор.предложи Грети от ДБ, а сега се сърди, че СОС има председател от ППДБСС: Ваня

Видян 1447 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна
"Когато основната ти битка е срещу твоите
Както многократно повторих през последните седмици, аз НЕ гласувах за кандидат на ПП-ДБ-СС за председател на Столичния общински съвет. Причините са много, няма да ги изброявам отново, вкл. липсата на уважение към тези, които уж търсят за партньори. Но именно защото аз не подкрепих тяхна кандидатура, защото аз бях лице на предизборната кампания на местната коалиция и изнесох основната тежест, смятам, че имам право да коментирам гласуването "за" на голяма част от групата общински съветници, към която принадлежа и чиито аргументи приемам за легитимни:
- СОС трябва да обсъди и приеме бюджет 2024, в противен случай София трябва да работи с миналогодишния бюджет, който по същество е този от 2022 г. Няма да умрем от това, но е добре да имаме малко повече средства, за да се отбележи поне минимален прогрес.
- СОС трябва да приеме икономическата рамка за транспорта. Тук имаме много спорове с тези, които имат най-много общински съветници, но за да стигнем до някакво решение, СОС трябва да работи.
- ПП-ДБ-СС се представят за алтернатива на ГЕРБ и обясняват колко прозрачно е тяхното управление. Само аз входирах няколко искания за данни за общински дружества, които стоят на трупчета. Никакъв отговор, а те разполагат с тази информация. С работещи комисии се надявам най-сетне да получа данните. Как работиш като общински съветник и защитаваш интересите на хората, когато ти отказват базова информация?
Затова смятам, че СОС трябва да започне да работи, въпреки ината, егоизма и липсата на минимална политическа култура в ПП-ДБ-СС.
Сега малко за огъня от Позитано към Леге. Вече поясних защо взимам отношение, макар да не съм член на БСП. Но когато представители на Позитано водят цялостна, последователна и неуморна кампания срещу общинските съветници от групата, в която съм аз, няма как да не обърна внимание на няколко пункта. От БСП централата били казали общинските съветници - членове на БСП, да не подкрепят кандидат на ПП-ДБ-СС. Чудесно. Но:
--> самата БСП беше в управление с ПП-ДБ, а както стана ясно след снощи, на столично ниво общо управление няма
--> когато в СОС се разбра, че не можем да се разберем кой да е председател, председателят на БСП препоръча да изберем най-възрастния общински съветник - това е г-жа Грети Стефанова, член на Демократична България. Е, защо г-жа Нинова в един момент препоръчва да се избере кандидат на ПП-ДБ-СС, а след това настоява да НЕ се избира кандидат на същата формация? Поне на мен ми изглежда, че тук подходът е "Зайо, защо си с шапка? Зайо, защо си без шапка?" При което Зайо неизменно е виновен и яде шамари. В случая уж от своите.
От днес сутринта вече основният проблем не е, че са подкрепили председател на ПП-ДБ-СС, а защото са си разпределили комисиите с ГЕРБ. Комисиите са разпределени между всички групи общински съветници. И фактът, че ПП-ДБ-СС имат председател само в една комисия, сочи, че няма никакво общо управление между Местна коалиция "БСП за България" и ПП-ДБ-СС.
Впрочем, аз наистина не разбирам защо Позитано се меси в работата на СОС, извън това, че сигналите са противоречиви, а позициите... адаптивни. Столичната организация на тази партия си има решения, които следва. Разбирам, че подходът Борисов, при който се разпорежда кога да дишаш и кога да издишаш изкушава някои кандидат-диктатори, но не смятам, че е приложим при масова партия, в която решенията се взимат от мнозинството. За бутикова е възможно.
Бутиковите дрехи носят самочувствие, усещане за уникалност. Бутиковите политически движения обаче носят само скръб и жалост", пише Ваня Григорова, новият председател на социалната комисия на Столичния общински съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби