31% очакват по-скоро политици от консенсусния профил, а 43% - силни лидери. В това отношение са по-малко отговорите няма значение - 18%, и не мога да преценя - 8%.

Свързани новини

20.09.2022 12:30

90%: Очакваме прекомерен скок в цените

Видян 1199 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


77% от българите искат от новото НС и следващото редовно правителство мерки, които да осигурят поносими цени на газ, ток и горива, сочи последното проучване Тренд. От данните на агенцията става ясно, че цели 75% очакват мерки срещу обедняването.

Според друго актуално проучване на Галъп пък близо 90% у нас намират за реална опасността увеличението на цените у нас да стане прекомерно. Тук обществото е на практика единодушно. Опасности като потенциален недостиг на газ и отопление се намират за реални от близо 80% от българите.
Близо 70% пък намират за реална опасност дори недостиг на електричество. Макар и този дял да е относително по-нисък в сравнение с тревогите за газа, явно до хората у нас не достига в максимална степен обстоятелството, че България е всъщност износител на електричество.
Обществените автоматизми са видими. Над 70% се подготвят за нова мигрантска вълна, сочат още данните на Галъп.
Борбата с корупцията - тема, която доминираше предишните три парламентарни вота през 2021 г., сега е важна за 43% от анкетираните, сочат данните на Тренд. Според агенцията подобряването на здравеопазването е главна тема за 21%. Още 20%, са тези, които настояват приоритет да е осигуряването на енергийна независимост на България от Русия.
Шесто място в списъка на Тренд с най-неотложни задачи за следващото управление е да преодоляват разделението в обществото - 16%. По 9% събират темите за подобряването на образованието, Шенген и влизането ни в еврозоната.
Борбата с климатичните промени е основен приоритет за едва 4% от анкетираните, а специалното внимание върху правата на малцинствата и индивидуалните свободи за само 3%.


21% вярват на десни политици, 14% на леви, а за 48% от анкетираните идеологическият уклон изобщо няма значение. 40% от участниците се доверяват на по-зрели и с опит в управлението политици, а 25% изискват да са млади и нови лица. За 1/4 от анкетираните възрастта не е определяща за доверието им характеристика.


31% очакват по-скоро политици от консенсусния профил, а 43% - силни лидери. В това отношение са по-малко отговорите няма значение - 18%, и не мога да преценя - 8%.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.09.2022 13:24

    Мерките са ясни, конфискация на откраднатите милиарди до сега от всички политици, управлявали и властимащи. Ама нали си имаме Гешев, който угодно спи и това няма да стане. Закриване на институцията гл.прокурор поради източване на големи държавни ресурси, нищоправене и кумулиране на огромна корупция успоредно с оставяне на престъпници да си вършат престъпленията на воля. Така оцелелия от грабителите и крадци народ все повече ще намалява

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите