Според последния индекс на милиардерите на Bloomberg най-богатите хора в Русия са загубили около една трета от богатството си

Свързани новини

04.03.2022 14:23

80 млрд. долара загубиха най-богатите руснаци заради санкциите

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според последния индекс на милиардерите на Bloomberg най-богатите хора в Русия са загубили около една трета от богатството си през последната седмица заради западните санкции заради войната в Украйна.




Според индекса въздействието на санкциите на САЩ и ЕС срещу руските олигарси и сривът на рублата са довели до намаляване на общото им състояние с 80 млрд. долара от началото на военната операция на Москва.


 


В доклада се посочва, че богатството на някои от тях е намаляло наполовина, като най-големият губещ в доларово изражение е Генадий Тимченко от компанията за инвестиции и управление на активи Volga Group, чието състояние е намаляло от 22 млрд. долара на 10,3 млрд. долара.




Владимир Потанин, ръководител на производителя на никел Norilsk Nickel, е най-богатият човек в Русия и заема 58-мо място в индекса на милиардерите на Bloomberg с 24,4 млрд. долара. Досега той не е бил санкциониран, но въпреки това е загубил около една четвърт от богатството си.


 


 Главният изпълнителен директор на руската енергийна компания "Новатек" Леонид Михелсон, вторият по богатство човек в страната, загуби 11 млрд. долара и сега разполага с 21,6 млрд. долара. Той е на 69-о място в индекса на Bloomberg.




Състоянието на третия по богатство човек в Русия - минния магнат Алексей Мордашов, на когото ЕС наложи санкции, намаля с над 5 млрд. долара до 21,2 млрд. долара.




Богатството на руските магнати започна да се изпарява, след като Москва започна инвазията си в Украйна миналата седмица. Най-богатите хора в страната загубиха общо 39 милиарда долара за по-малко от 24 часа.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог