Агенцията анализира и материалното положение на участвалите като на въпроса „Подобри ли се или се влоши материалното положение на семейството ви за последната 1 година“ – 67% отговарят с „влоши се“, за 26% „няма разлика“, а за 7% то се е подобрило.  Това е фонът, на който ще се проектира предизборната борба в следващия месец, подчертават от Медиана.

Свързани новини

27.02.2023 09:30

60% против еврото и БГ оръжието за Украйна: Проучване

Видян 1882 пъти | Коментари 4
Гласували 4 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както по отношение на влизането в еврозоната, така и по въпроса за предоставянето на въоръжение за Украйна обществото като цяло е подчертано негативно настроено, сочи последното проучване на Медиана. Данните на агенцията показват, че двете теми тясно се преплитат. От едната страна са последователните „евроатлантици“ (около 20%), които искат както да предоставяме оръжие за бившата съветска република, така и да въведем веднага еврото. От другата страна са „евроатлантико скептиците“ (около 60%), които смятат, че България, в момента, трябва да се дистанцира от подобни движения.


Напомняме, че според друго проучване на Галъп от м.г. 50,7% намират за недостоверна информацията, която медиите в България оповестяват за кризата в Украйна. Само 25,9% са на обратното мнение, а останалите се колебаят.
Данните на Медиана сочат още, че за 59% от участвалите в проучването „не е добре“ да заменим лева с евро от 2024 г., 17% смятат обратното и 24% не могат да преценят.


Агенцията анализира и материалното положение на участвалите като на въпроса „Подобри ли се или се влоши материалното положение на семейството ви за последната 1 година“ – 67% отговарят с „влоши се“, за 26% „няма разлика“, а за 7% то се е подобрило.  Това е фонът, на който ще се проектира предизборната борба в следващия месец, подчертават от Медиана.


На 63% от анкетираните им се е налагало да пестят от храна през последните месеци, а на останалите 37% не, показва друго допитване на агенцията.


59% от респондените очакват влошаване на ситуацията в страната в следващата година, 37% казват, че очакват „задържане на това положение“, а само 7% смятат, че ще има подобрение.


Пламен Валентинов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 28.02.2023 13:15

    Е, как така бе!? Нали дебилите бяха 80%!

  • 003 Polia 28.02.2023 08:58

    Интересна публикация! Ще я споделя с приятели. Прочетете още по темата на https://novini247.com/

  • 002 ИвайлоК 27.02.2023 13:57

    Не смесвайте в един кюп двете теми - за еврото и за Украйна. С това манипулирате хората и прокарвате резултата от едната за резултат от другата. А относно еврото - при население, 85% от което са с ниски доходи или работещи бедни, не е възможно против еврото да са само 60%. А ако "изследването" дава такава картина - то със сигурност е манипулирано и с фалшиви резултати.

  • 001 купени безродници 27.02.2023 10:44

    Една малка върхушка, платена и наложена от англосаксонците се гаврят и продават българския народ. Властта и народа са на двата полюса и крайно време е да им покажем кой им е работодателя. Всички партийни и правителствени решения до тук доведоха до ликвидиране на икономиката, образованието, здравеопазването, стопяване на населението и още по-голямото му обедняване. Само българи с българско самосъзнание трябва да решават съдбините на държавата и народа, иначе съвсем скоро ще затваряме за винаги!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.