Припомняме, че работодателските организации одобриха предложението на кабинета, а синдикатите поискаха по-висок размер на прага на бедност.

Свързани новини

23.09.2022 10:29

504 лв. е линията на бедност за 2023 г.

Видян 1105 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Линията на бедност в България за 2023 г. да бъде 504 лева, реши МС. Увеличението е с 22% в сравнение с 2022 г., или с 91 лв. Това е най-голямият скок за последните 10 г., посочват от кабинета.
Новото равнище на показателя ще компенсира изоставането на националната линия на бедност спрямо линията на бедност, определена с изследването на Евростат Статистика на доходите и условията на живот (EU-SILC).


Увеличаването ще доведе до повишаване на социалните помощи по Закона за социално подпомагане и финансовата подкрепа по Закона за хората с увреждания, което ще окаже благоприятно въздействие върху уязвимите и най-ниско доходните групи от населението.
Припомняме, че работодателските организации одобриха предложението на кабинета, а синдикатите поискаха по-висок размер на прага на бедност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 няма никакъв контрол 23.09.2022 11:03

    Задължително заплатите в МС и депутатите трябва да се замразят, защото през редовния кабинет за няколко месеца бяха увеличени на 2 пъти и достигнаха брутално изкривяване спрямо всички останали и неувеличени заплати, да не говорим, че изобщо и с нищо не са ги заслужили. Семплият и некомпетентен Гьоков пък пак на същите тунеядци увеличи тавана на пенсиите на 3400 лв, което е абсурд при тази минимална пенсия и плосък данък, да не говорим, че наруши сериозно пенсионната с-ма, като вместо да се увеличи коефициента за изработени години и внасяни осигуровки той отново ограби тези, които имат най-голям принос в с-мата като стимулира осигуряването на мин.заплата и даже невнасяне на вноски. Т.е. всички упражняващи се върху пенсиите или нищо не разбират или умишлено правят тези престъпни реформи. Задължителен прогресивен данък иначе ножицата става все по-голяма и бедните ще обедняват до оцеляване като поемат всички кризи и инфлации, а управляващите ще се превърнат просто в едни бизнесмени на държавна ясла

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак