Службите за спешна помощ работят в района след експлозия в Киев, Украйна, 28 април 2022 г. © AP / Emilio Morenatti

Свързани новини

29.04.2022 09:23

5 крилати ракети удариха Киев по време на посещението на шефа на ООН: Зеленский

Видян 1653 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-малко пет крилати ракети удариха Киев в четвъртък вечерта, заяви президентът Владимир Зеленский, обвинявайки Москва, че е нанесла удара, за да "унижи" Организацията на обединените нации по време на посещението на генералния секретар Антонио Гутериш в украинската столица.




"Това говори много за истинското отношение на Русия към световните институции, за усилията на руското ръководство да унижи ООН и всичко, което организацията представлява", каза Зеленский в обръщението си в четвъртък вечер.


 


 


Първоначално украинските служби за спешна помощ съобщиха, че е бил засегнат неуточнен "обект" в квартал Шевченко в града, а в близката жилищна сграда са нанесени щети на долните етажи. Нямаше данни за жертви, но по-късно украинските власти съобщиха, че най-малко 10 души са пострадали в повредения 25-етажен небостъргач, а медиите споделиха снимки на пожарникари, работещи на мястото на инцидента.




Според някои съобщения неназованият обект може да е бил заводът за разработване и производство на ракети "Артем", като "Гардиън" твърди, че заводът е бил евакуиран и е стоял празен от февруари.


 


 


 


Официалните лица в Москва все още не са коментирали въпроса, тъй като предполагаемият удар е бил нанесен около 20:00 ч. , след вечерния брифинг на руския военен говорител генерал-майор Игор Конашенков



По-рано в четвъртък генералният секретар на ООН Антониу Гутериш се срещна със Зеленски и обиколи Киев и предградията му, като украински служители му показаха местата, където се твърди, че Русия е извършила "военни престъпления". След като чу съобщенията за нова "атака срещу Киев", ръководителят на ООН заяви, че "това ме шокира, не защото съм тук, а защото Киев е свещен град както за украинците, така и за руснаците", според Ройтерс.


 


 


Във вторник Гутериш посети Москва за разговори с руския президент Владимир Путин относно украинската криза. Двамата обсъдиха ситуацията на място, като Путин обясни на ръководителя на ООН причините, поради които Москва започна военната си офанзива в Украйна.


 


  © AP / Emilio Morenatti


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 agabaga 30.04.2022 20:04

    Шутът предложи пълна програма на гостите си, с ракети, трупове, кръв и сополи.

  • 003 Anonimen 29.04.2022 18:15

    Много скромно 5! Руснаците трябва да наблегнат повече на Киев, но може би още не е дошло времето...

  • 002 Anonimen 29.04.2022 15:19

    САЩ и UK водят битка с Русия за Евразия.Военният център е във Вашингтон,а финансовият в Лондонското Сити. Войната е за еднополюсен свят на Големите наследствени пари и мултинационалните компании. Всичко,направено до момента е с цел дестабилизация на Русия, която да предизвика вътрешнополитическа нестабилност, преврат, разпад на държавата и окончателното и разграбване.

  • 001 Z“ като „Заканчиваем войны“ 29.04.2022 09:28

    В най – скоро време ще станат 50 ПЕТДЕСЕТ НА ДЕН !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец