Старата власт, която излезе през последните месеци отново начело в рейтингите на социалозите, а в последните дърпа на Продължаваме промяната с над 5%, разчита на още по-голяма премина при възстановяване на традиционното аналогово гласуване

Свързани новини

08.06.2022 17:57

30 000 подписа има ГЕРБ за хартиени бюлетини, БСП и ДПС ще подкрепят

Видян 5082 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


30 000 подписа са разпределени по области от ГЕРБ – квотите можете да видите в партийната листа по региони, за връщане на хартиените бюлетини. Старата власт, която излезе през последните месеци отново начело в рейтингите на социалозите, а в последните дърпа на Продължаваме промяната с над 5%, разчита на още по-голяма премина при възстановяване на традиционното аналогово гласуване.




БСП също започна от седмици да подготвя почвата за хартиените бюлетини. След като партията години наред беше флагман на борбата за машинно гласуване и нейните гласове бяха решаващи за налагането му, провалът на последните избори накара вечно невинната Нинова да обвини електората си, който явно смята за не особено умен, че не можел да се справя със специалните изборни апарати.



А гласуването чрез тях не само не е по-трудно, ами е дори по-лесно и със сходни операции с тегленето на пари от банкомат. А българските пенсионери, които са избирателите й, отлично владеят тези машини. Та и изборните не им се опират.




Възрастните хора просто вече не искат Нинова и й го показаха на 3 последователни избора миналата година, на които тя постигна и последователни електорални дъна за червената партия от 102 години насам. Това сочат простите факти в числа.




След многократните й обещания да преизчисли пенсиите и да ги вдигне, които не изпълни, въпреки че е ресорен вицепремиер и има свой социален министър, а напротив – над 1 милион български пенсионери бяха ощетени и получиха по-малко пари, тя не може да разчита на повече от 5% според истинските социолигически изследвания. 9-те на сто, които й дават са от учтивост и поради финансов ангажимент на агенциите.




Червените разчитат, че с натрупаните пари от аферите в земеделието, горите и с оръжейния износ за Украйна, ще могат да стимулират търговци на гласове при хартиен вот и затова залагат на 50% такъв и 50% машинен.




На последните избори те вече се отличиха – данните от циганските секции в страната показват 42% за ДПС и по 21% за ГЕРБ и за БСП – точна пропорция между трите стари партии, която няма как да е плод на случайността.




Движението на Доган, което първо заговори за предсрочни избори, също има изгода от хартиения вот, защото там схемите са отдавна разработени и са доказани многократно в избори през последните 32 години.




За да мине гласуване, с което трите партии да наложат връщане – пълно или частично към хартиения вот, гласовете им не достигат 121, но може да се стимулира с мотивиране отсъствие на депутати от други групи, някаква игра на сърдене или бой, след която дадена група или определени нейни представители да се махнат от пленарната зала и вотът да мине.




Другият вариант е така или иначе гласуващата с ГЕРБ и ДПС по всички теми Възраждане да подкрепи връщането на хартиената бюлетина. За нея е безразлично какъв ще бъде вотът – тя със сигурност ще спечели поне двойно повече, а възможно е и трикратно, и четирикратно, отколкото само преди половин година, но тъй като не е елитна и елитарна партия, аналговото гласуване ще й донесе и допълнителен бонус от малообразованите избиратели и от възрастните, които досега са били за БСП.


 


Пламен Валентинов


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.06.2022 06:48

    С хартиените бюлетини най-лесно правят невалидни и затова ги искат! На едни избори невалидните достигнаха 16% !!! Относно избирателите на БСП - повечето не искат да гласуват за русофоби в каквито се изявиха водачите им...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева