Свързани новини

09.11.2021 17:03

Пак соцдепутат ще печата бюлетини за 30% повече избиратели, отколкото имаме не отричат ЦИК и БНБ

Видян 6598 пъти | Коментари 3
Гласували 3 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че само 1% от секциите в България гласуваха с бюлетини на последните избори преди няма и 4 месеца, държавата ще напечата 7 408 500 бюлетини за реалните 5,7 млн. избиратели по данните от последното преброяване на НСИ тази есен. ЦИК и БНБ отказаха да потвърдят, но и не отрекоха, че за пореден път, без да има необходимост, не печатницата на централната банка ще прави цялото количество бюлетини за изборите. Половината бройки, последния път точният процент беше 52,7%, ще произведе в печатницата си водачът на листата на БСП в Бургас и сигурен депутат за 7-и мандат Петър Кънев. Той публично декларира 95% собственост в нея. Освен БНБ, и ЦИК този път отказа на 19 минути задължителен и по закон коментар по темата, но никоя от институциите не отрече.
Сумата последния път беше 728 400 лв. с ДДС. Още 108 500 лв. с ДДС досега се плащаха на друга фирма на Кънев за предпечат – чудовищна надценка в десетки пъти по професионални експертни оценки. Други 125 327 лв. с ДДС получаваше същия обръч фирми за изборните протоколи. Общата сума е близо милион лева.
А конфликтът на интереси е огромен и не би бил възможен в никоя европейска държава – участник в изборите, водач на на листа на основна партия, печата не просто бюлетините, а и протоколите, които отчитат броенето им – затворен кръг. Някой би могъл да си надпечата колкото си иска. А ние сме се запритеснявали за машините, които не дадоха никакви грешки на последните избори, за разлика от невалидните гласове с бюлетините на Кънев, макар и използвани само в 1% от секциите.
Интересно е, че при дебюта му като печатащ бюлетините за общинските избори през 2015 г. Демакс на Петър Кънев поема едва 32% от поръчката, а въпреки развитието си и привличането на чужд инвеститор печатницата на БНБ му отдава все по-големи проценти от работата, която е длъжна да свърши сама по закон, за да стигне 52,7%.



Очаквайте утре отговора на Корнелия Нинова кой е водачът на листа на БСП, който е имал отношения с 14-годишна от международен канал.


Радостина Тонева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 10.11.2021 10:29

    До 001- Поповският ви кмет е на пожизнен пост.

  • 002 шменти капели 10.11.2021 09:46

    С колко ли се отчита пpестъпния олигаpх на дpугаpката Нинова, че го дъpжи депутат много мандата?!

  • 001 Anonimen 09.11.2021 22:48

    Чукундура е куче касичка, не можеш го бутна света да се срине, като поповския кмет Веселинов.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец