"Проблемът започна, че си разрешихме като институции, като преподаватели, да наложим санкция-забележка на три от децата за арогантно поведения, за нарушение на правилника на училищния ред", разказва преподавателят по БЕЛ.

Свързани новини

22.02.2024 09:45

3 семейства тормозят ръководството и родителите на ученици в 43 ОУ в София

Видян 1291 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Учители и родители в столичното 43 Основно училище готвят протест заради тормоз по техни думи от родителите на трима ученици. Напрежението продължава с месеци. До момента са сезирани няколко институции.


Те настояват да се срещнат с и.ф. главен прокурор. Причината са десетки сигнали, които са подавани до различни институции, от родителите на трите деца, заради написани забележки. Единият от тях е прокурор, което според ръководството на училището, води до натиска над тях, съобщава БНТ.

    "Конфликтът започна още миналата година. Вече година и половина сме в един изключително напрегнат момент, в който цялата ни училищна общност, родители и ученици страдат от емоционален тормоз, който се налага от едни конкретни три семейства върху нашата институция", заяви в "Денят започва" Татяна Николова, учител по БЕЛ.

По думите й семействата изпращат непрестанно "жалби от скалъпени лъжи и лъжливи обвинения без никакви основания и факти".

    "Проблемът започна, че си разрешихме като институции, като преподаватели, да наложим санкция-забележка на три от децата за арогантно поведение, за нарушение на правилника на училищния ред", разказва преподавателят по БЕЛ.

До момента има 30 жалби, подадени срещу училището, но в тях по думите на Татяна Николова "няма грам истинност". Именно те предизвикват поредица от проверки от различни институции в училището. В констативните протоколи е записано, че няма нарушение на дейността на училището и на ръководството.

    "Нашите искания са: среща с главен прокурор, пълно и обективно разследване на контакти и зависимости и проверка за злоупотреба със служебно положение по жалбите срещу училището", заяви Сема Златкова, учител начален етап и председател на синдикалната организация към Подкрепа в 43 ОУ.

Според нея се цели опетняване името на училището, а "цялата общност на 43 ОУ няма да го позволи".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни