Главният изпълнителен директор на Tesla и Twitter Елон Мъск е обявен за втория най-голям губещ в списъка, като нетното му състояние е намаляло с 39 млрд. долара. Освен това милиардерът загуби титлата си на най-богат човек в света от ръководителя на групата Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно.

Свързани новини

10.04.2023 14:24

25-те най-богати загубиха $200 млрд. долара за година: Форбс

Видян 1605 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

25-те най-богати хора на планетата са имали тежка година, като общата им нетна стойност е намаляла с 200 млрд. долара според публикувания списък на световните милиардери на Forbes за 2023 г. Класацията показва, че те все още притежават общо 2,1 трилиона долара.


Намалял е както броят на милиардерите, така и общото им богатство, като 254 души са загубили статута си на милиардери. Останалите 2640 милиардери са загубили общо 500 млрд. долара според доклада. Сред напусналите клуба са основателят на FTX Сам Банкман-Фрид и рапърът Кание Уест.


"Две трети от първите 25 са по-бедни, отколкото са били миналата година, в сравнение с около половината от целия списък", пише Forbes.


Класацията показва, че основателят на Амазон Джеф Безос е най-засегнатият милиардер, чието състояние се е свило с 57 млрд. долара за една година поради 38% срив в цената на акциите на гиганта в електронната търговия към 10 март.


Главният изпълнителен директор на Tesla и Twitter Елон Мъск е обявен за втория най-голям губещ в списъка, като нетното му състояние е намаляло с 39 млрд. долара. Освен това милиардерът загуби титлата си на най-богат човек в света от ръководителя на групата Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) Бернар Арно.


Според Forbes други двама милиардери са загубили мястото си сред първите 25. Това са основателят на компанията майка на Tik Tok Bytedance Джан Имин, който е паднал с едно място до № 26, и основателят на най-голямата в света борса за криптовалути Binance Чанпенг Джао. Последният "падна от № 19 миналата година чак до № 167 в условията на крипто зимата", пише Forbes.


Класацията показва, че докато някои от най-богатите хора в света са загубили, двама милиардери са се присъединили към топ 25, а именно канадският медиен магнат Дейвид Томсън и съоснователят на Nike Фил Найт.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева

Днес фокусът ви ще се измести към любовта

Днес фокусът ви ще се измести към любовта, романтиката