Свързани новини

22.02.2021 11:56

25 мобилни екипа ще ваксинират в отдалечените места

Видян 1953 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 30 000 ваксини са направени през последните три дни в страната, стана ясно на съвещание при премиера Бойко Борисов с Националния оперативен щаб. От Щаба отчитат изключително голям интерес за ваксиниране сред гражданите, след като в почивните дни се осигуриха зелените коридори за всички категории, предаде БНР.
Здравният министър Костадин Ангелов отбеляза, че от днес започват да ваксинират и личните лекари. Прави се и организация за доставки на ваксини и до малки отдалечени населени места:

„От днес в страната тръгват и мобилни екипи в отдалечените населени места. Такива екипи ще бъдат създадени на централно ниво и ще бъдат на разположение на всички кметове в местата, където личните лекари не могат да стигнат“.

25 мобилни екипа в цялата страна започват от днес да ваксинират желаещи в малките и отдалечените населени места.

На министъра на вътрешните работи премиерът разпореди:

„Полицията, Пожарната, Гранична (полиция б.р.) - в труднодостъпните райони. Линейките, които са ни „4 по 4“ – организирате екипи и в най-отдалечени, най-малки 10, 5, 17 – колкото има желаещи, трябва да бъдат ваксинирани! Да няма разлика между големи и малки, и отдалечени населени места. Тази организация искам да се създаде и да се действа на максимални обороти“.

Борисов забрани на здравните власти да говорят за отделните видове ваксини, като припомни, че всичките са минали контрола на Европейската агенция по лекарствата.

„От най-свирепата - това е Европейската агенция за лекарствата, където няма компромис! Така че, която и да се сложи, все е добра! Доказано е, че и трите са добри, или петте! 18 милиона ваксини сме платили реално, така че ще има за всички! Мисля, че можем да минем по 15-20 000 на ден след като се включат сега и личните лекари и много разчитаме и на тях, и ваксинираните, за да можем да не дадем да се вдигне вълната повече и да живеят хората в страх“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 дедо Боже 24.02.2021 23:31

    пожарникарчето забранява на лекарите да обсъждат медицинска тематика, вай, вай и тцъ тцъ, таман да го похваля за ниския брой ваксирани и той обърна палачинката

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот

Днес темите ще са свурзани най-вече с личния ви живот,