Свързани новини

30.07.2020 13:07

2 г. без проблеми с питейната вода: Ревизоро

Видян 1237 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Мое задължение е да осигуря водата за хората, независимо кой колко е доволен или не, след едно определено ново спираме водата за всички останали и я оставяме само за гражданите”, заяви министърът на околната среда Емил Димитров-Ревизоро пред Nova. „Така ще стане скоро и с язовир Ястребино. Вероятно след един месец ще се наложи да пазя тази вода само за гражданите”, посочи той.


Поводът е нивото на язовир Ястребино, който в момента е запълнен едва на 22% от капацитета си. Сред жителите на околните райони има опасения, че е възможно да се стигне до същата ситуация като в безводието в Перник с режима на водата.


Димитров каза, че от месеци предупреждава онези, които ползват водите на язовирите, като земеделците и промишлеността, да си осигуряват алтернативни източници.


„С питейната вода за гражданите няма да имаме проблем за 2 г.”, увери министърът. „Така че съчувствам на всички останали, но ако в следващите месеци няма дъжд, догодина земеделците ще трябва да се оправят сами. В Тича например сега се точи 8 пъти повече, отколкото се влива в него. Нали е ясно, че това не може да продължи още повече от месец? Ако през зимата няма вода, поливащите догодина няма да получат и капка”, закани се Ревизоро.


„Нали имаме избори, нали има нормален ред, по който се избира, каза министърът по повод на протестите и блокажите. На някой не му харесва това разпределение, иска предсрочни избори. Ами ако пак не му хареса? Докога ще сме без управление?”, пита екоминистърът. Той смята, че правителството ще изкара докрай мандата си.


Източник: 24 часа


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева