Свързани новини

21.06.2020 08:06

Пернишки поток излиза от употреба: 27 млн.лв. на вятъра

Видян 20461 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 4.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Спасителният водопровод за Перник,  за който правителството плати 26,5 млн. лв. с ДДС, излиза от употреба, пише Сега. Очаква се съоръжението да спре да се ползва трайно през следващата седмица. Така Пернишки поток влезе в употреба за 3 месеца. Припомняме, че водната криза в миньорския град започна в края на м.г., а водата по тръбата тръгна на 24 март т.г.
Нуждата от новия водопровод отпада още преди да е приключило актуването му т.е той е незаконен. За окомплектоването на всички актове и документация бе даден 6-месечен срок, като от ВиК Перник смятат, че ще успеят да се вместят в него. След оформянето на документите съоръжението ще бъде прехвърлено като актив в частта си на територията на СО - към Софийска вода, а в частта, която попада на територията на област Перник - към ВиК Перник. На фона на доброто ниво на язовира предстои да бъде обсъждан и въпросът дали да бъде възстановявано промишленото водоподаване от Студена.
"Очаква се изцяло да спрем ползването на софийската вода", съобщи за Сега шефът на дружеството Борислав Иванов. Според него този дебит в момента не е нужен, защото язовирът е достатъчно пълен и може да се ползва.
Напомняме, че по-рано  строителния инженер Владимир Павлов заяви, че сумата отделена за Пернишки поток е силно завишена. „Реалната себестойност на тръбопровода е около 5 лн. лв.  (5 пъти по-малко от крайната цена), посочи експертът, който има огромен опит в изграждането на подобни съоръжения.

 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Васил Божков пита хората трабва ли да подадат оставка Борисов и Горанов 21.06.2020 10:56

    Васил Божков пита хората трабва ли да подадат оставка Борисов и Горанов https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/posts/172758740948771 В продължение на два дни хората ще могат да гласуват с "Да" или "Не" в анкетата на Божков. Само за 10 минути на въпроса вече бяха отговорили над 1 500 души, а огромен процет от тях са отговири с "Да". Бившият хазартен бос публикува нова анкета в профила си във Фейсбук. Този път пита дали премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов трябва да подадат оставка. Ето какво написа тази сутрин Божков: "Нагли са и не подават оставка. Трябва ли лицата Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов да бъдат отстранени от длъжност във връзка с разследване за рекет и злоупотреба с власт #БъдетеСмели" В продължение на два дни хората ще могат да гласуват с "Да" или "Не" в анкетата на Божков. Само за 10 минути на въпроса вече бяха отговорили над 1 500 души, а огромен процет от тях са отговири с "Да". https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/posts/172758740948771

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей