100-те най-големи собственици на земя в Америка

Свързани новини

20.01.2024 07:31

100-те най-големи собственици на земя в Америка

Видян 6002 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Семейство Емерсън, което е собственик на производителя на дървен материал Sierra Pacific Industries, е обявено за най-големия собственик на земя в Америка през тази година според годишната класация, съставена от Land Report - американско списание, посветено на частната собственост върху земя в САЩ.

Според доклада Емерсън притежават малко над 2,4 милиона акра (около 1 милион хектара) земя в щатите Калифорния, Орегон и Вашингтон чрез своя бизнес. Основана през 1947 г. от Кърли Емерсън, днес Сиера Пасифик се управлява от Арчи "Ред" Емерсън и неговите синове. Семейството е начело на списъка от 2021 г., когато придобива 175 000 акра в Орегон от Seneca Timber Company.

Вторият по големина собственик на земя е медийният магнат Джон Малоун, който притежава 2,2 милиона акра в Уайоминг, Ню Мексико, Флорида и Колорадо. Малоун е собственик на Liberty Media Corporation, чиито активи включват състезателния шампионат Формула 1.

Челната тройка се допълва от основателя на CNN Тед Търнър, който притежава около 2 млн. акра, което според някои експерти се равнява приблизително на площта на националния парк Йелоустоун.

Магнатът в областта на недвижимите имоти и спорта Стан Кронке, собственик на редица големи ранчота, е четвъртият по големина собственик на земя с 1,7 млн. акра. Семейство Рийд, собственици на горската компания Симпсън Инвестмънт, заемат пето място в класацията с 1,66 млн. акра.


В класацията участваха още четирима собственици на земя с площ над 1 млн. акра, сред които семейство Ървинг от Канада (1,27 млн. акра), чиято корпорация има бизнес в областта на дърводобива, корабостроенето и търговията на дребно; кланът Бък (1,24 млн. акра), основател на веригата за бързо хранене Subway; семейство Сингълтън (1,1 млн. акра), собственици на ранчота за добитък и коне, и Брад Кели (1 млн. акра), основател на тютюневата компания Commonwealth Brands.

В списъка фигурират още собственикът на Amazon Джеф Безос (№ 25 с 420 000 акра) и съоснователят на Microsoft Бил Гейтс (№ 42 с 275 000 акра), който през 2020 г. е бил най-големият собственик на земеделска земя в Америка.

Чен Тянцяо, китайски гражданин, направил богатството си в онлайн игри, се присъедини към списъка за първи път и се превърна във втория по големина индивидуален собственик на американска земя от неамерикански гражданин след Ървингс, заемайки 82-ро място със 198 000 акра гори в Орегон.

Докладът за земята, който обхваща 100-те най-големи собственици на земя в САЩ, се основава на данни от редица източници, включително окръжни данъчни регистри, финансови отчети и корпоративни прессъобщения, както и на лични разкрития от собствениците на земя или техни представители.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 20.01.2024 20:42

    Докато захейваха МНОГО ГЛУПАВОТО ни оФчо стадо с рязане и опазване на альошки,продажните ни "политици" взеха ТРИ катастрофални за много бедното ни и изчезващо население решения. 1. Двойно гражданство за депутати и политици 2. Продажба на българска земя на чужденци 3. Електронна рецепта за антибиотици Отзад напред - 1.Антибиотиците са ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ. Ако ги нямаш навреме, умираш. 2.Безумната продажба на земя, земеделска или не,ще доведе до това, че българите един ден няма да има върху какво да стъпят. Освен това, ако останеш без работа земята те храни. Предвид престоящата геокатастрофа - смяната на магнитните полюси, отслабване на магнитното поле и в резултат, изтъняване на атмосферата и драстични температурни аномалии, продажба на земи , всякакви, е абсолютно престъпление към нацията. 3. Охлювът Денков, или другата оФча мисъл, Марийка, да метнат един български паспорт на дъртия криминал бай Тончо да дойде да ни оправи.

  • 001 Anonimen 20.01.2024 20:08

    А Блакрок колко купиха в Украйна? "Паднаха всички ограничения за граждани на ЕС да купуват земя в България Съдът в Люксембург отмени и последната пречка след запитване от български районен съд" 24часа и "Спокойно, чужденците няма да ни вземат нивите" Земите на другарката Венелина Гочева от с. Бракница, може би не, но на бедняците, останали без препитание, може би да. Бай дъ уей, колко дка земя има таз другарка красна? И колко е имал прадядо ѝ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева