Свързани новини

10.09.2021 11:34

100 млн. засегнати американци: Байдън иска всички работодатели с над 100 работници да изискват ковид ваксина или седмични тестове

Видян 1941 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Президентът на САЩ Джо Байдън ще инструктира всички работодатели с повече от 100 работници да принудят персонала си да се ваксинира или да се подложи на седмични тестове за Covid-19. Компаниите, които откажат, ще бъдат изправени пред строги глоби, предаде RT.

Новият ред, разкрит от Белия дом в четвъртък преди речта на Байдън, ще засегне приблизително 100 милиона американски работници. По -рано служители на Белия дом казаха пред медиите, че Байдън също е подписал изпълнителна заповед, с която ваксинацията е задължителна за всички 2,5 милиона федерални служители и други външни изпълнители, без възможност за тестване като алтернатива.

„Тук не става въпрос за свобода или личен избор“, каза Байдън в обръщението си към нацията в четвъртък следобед. Американците са „ядосани“ и „разочаровани“ от около 80 милиона, които не са били ваксинирани, каза Байдън и добави, че планът му има за цел „да намали броя на неваксинираните американци“.

    Бяхме търпеливи, но нашето търпение е изчерпано и за вашия отказ плащаме всички.Белият дом обикновено не може да принуждава частните компании да налагат лекарства или тестване на своите служители, но заповедта на администрацията на Байдън ще бъде дадена чрез Администрацията по безопасност и здраве при работа, която ще издаде правило в близко бъдеще. Според Асошиейтед прес, компаниите, отказващи да спазват линията, ще бъдат глобени с 14 000 долара за нарушение.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 13.09.2021 17:59

    в САЩ деца от 12 до 19 г - 31 починали , 181 инвалидизирани трайно, 748 с миокардити и перикардити след ковид ваксината, хиляди в болници - официални данни от VAERS

  • 003 Примерът на Австралия е заразителен, нали господа фашисти? 11.09.2021 13:26

    Австралия - обыкновенный ФAШИЗM Саня во Флориде https://www.youtube.com/watch?v=ufdVcCaCpFQ

  • 002 Anonimen 10.09.2021 19:19

    Този ходещ съркофаг трябва да бъде разчленен на дребни късчета... Дано щати като Флорида да държат здраво фронта, дори е добре да се отделят от демонократичната сган.

  • 001 Anonimen 10.09.2021 11:42

    Ти разхлаби още мерките та всички американци да се разболеят и после се чуди защо стана така. И България я очаква същата съдба, нощни клубове и дискотеки да не затварят, ресторанти да не затварят, че губят пари, но че се губят човешки животи не е страшно, важно бизнесът да върви, шибани алчни ресторантьори-химици !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.