Свързани новини

12.07.2013 17:00

1,1% от безработните с обезщетение над 1100 лв.

Видян 1117 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Близо 1350 души получават обезщетение за безработица между 1100 и 1320 лв. на месец, сочи статистиката на НОИ за март, пише "Труд".


Това означава, че преди да бъдат съкратени, тези хора са получавали заплати от минимум 1800 лв. Обезщетението е равно на 60% от осигурителния доход за последните 24 месеца преди прекратяването на трудовия договор.


Статистиката показва, че получаващите подобни щедри обезщетения са едва 1,1% от всички 115 223 безработни с право на пари от НОИ за това, че са останали без препитание. Половината от безработните получават далеч по-скромни суми - до 200 лв. на месец.


Традиционно най-високи обезщетения получават мъжете, работили в София - средно по 421 лв. месечно. Причината са по-високите заплати в столицата. Най-малко пари вземат безработните жени в Разград - по 191 лв. на месец.


Над 60% от безработните с право на обезщетение са със средно образование. Разбивката на данните по възрастови групи показва, че всеки пети от съкратените е в предпенсионна възраст - над 55 години. Най-малък е делът на младежите до 25 години.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.