Потреблението на България е между 3 и 3.5 млрд. куб.м. Да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно. Да се разчита на построяването на гръцката връзка, е извинение да не си направим диверсификацията”, каза още Василев.

Свързани новини

27.04.2022 16:56

Осигурихме 20% по-скъп газ: Василев

Видян 2096 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Няма проблем с физическите доставки на газ и няма намалено подаване към българските потребители”, обяви министърът на финансите Асен Василев на брифинг на ПП.


 


Той уточни, че правителството се подготвя за подобен сценарий от февруари. В момента в Гърция от кораб се разтоварва втечнен газ. “Цената е с около 20% по-висока”, допълни финансовият министър. Разлика в обемите между кораб и тръба  - десетки пъти, не беше тема, по която даде уточнения.


 


 


И той, и премиерът Кирил Петков подчертаха, че ще се работи за общи европейски договори с цел постигане на най-добра цена.


 


“Поскъпването с 20% е най-лошият сценарий – при положение, че го купуваме индивидуално”, уточни Василев. Обща за ЕС цена няма.




„През т.нар гръцка връзка ще можем да доставяме 3 млрд. кубически метра газ на година плюс 2 млрд., ако го разширим. От Гърция и Турция, без гръцката връзка, към момента можем да доставяме общо около 20 млрд.кубически метра. 2 млрд. през Кулата и 17-18 млрд. през интерконеторите с Турция.



Потреблението на България е между 3 и 3.5 млрд. куб.м. Да се твърди, че нямаме трасета, по които да доставим газ, е смешно. Да се разчита на построяването на гръцката връзка, е извинение да не си направим диверсификацията”, каза още Василев.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 28.04.2022 08:18

    Чуждият служител на висша българска властова и управленска позиция Василев успешно се грижи за увеличаване на всичко, на своите доходи, на дружките си от харвардската шайка, на тези от Америка за България, на украинците и на кой ли друг, само за българския народ до сега не е помислил, напротив работи усилено за неговото обедняване и физическо фалиране. За такива само едно - затвор и конфискация за предаване и продаване на националните интереси и геноцид на бълг.население

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец