Свързани новини

22.03.2018 15:50

Протести посрещат Ердоган във Варна

Видян 2290 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Предстоящата визита на Реджеп Ердоган във Варна, наричан от премиера Борисов "Тайпи", ще премине на фона на протест и засилени мерки за сигурност. От партия Възраждане заявиха, че турският президент не трябва да бъде допускан в България, а срещата ЕС-Турция в понеделник трябва да бъде отложена.


Страната ни организира площадка за преговори между Ердоган и европейските шефове Доналд и Жан-Клод Юнкер. Премиерът Бойко Борисов, който обича да подчертава своите доверителни отношения с лидера на Турция, ще бъде домакин на събитието.


  В деня на срещата партия Възраждане организира демонстрация, която ще премине пред сградата на Окръжния съд във Варна, за което местната власт и полицията вече са уведомени. Заради очакваните засилени мерки за сигурност, от партията не разкриха как ще продължи акцията им, но заявиха, че очакват стотици да се включат в протеста.


  Лидерът на Възраждане и общински съветник във Варна Костадин Костадинов припомни, че в деня на идването на Ердоган - 26 март, се отбелязва геноцидът над българите в Тракия, извършен през 1913 г. от Османската империя, което е провокативно и недопустимо. Той е категоричен, че от движението  ще се „погрижат”, ако местната община постави турски знамена в морската столица.


"Протестът, който организираме не е ислямофобски. Ние искаме да изразим нашето несъгласие с политиката и режима на Ердоган и опитите му за възраждане на имперските ценности", подчерта зам.-председателят на партията Георги Георгиев.


Страната ни системно посредничи между ЕС и Турция, с което пряко съдейства на режима на Ердоган. Само преди месец същият този режим осъди по скалъпени обвинения шестима турски журналисти на доживотен затвор при строг тъмничен режим. Тази седмица ООН обвини Турция за незаконни арести на 160 000 души и уволнения на 150 000 души покрай мнимия опит за преврат от 15 юли 2016 г. в специален доклад.


В момент, когато България председателства в ЕС, страната ни би следвало твърдо да застава зад основните човешки права и свободи (свободата на словото в т.ч.), които са ключови и основополагащи за единна Европа принципи. А властта у нас обратно - съдейства на режима като връща полит. емигранти противно на законите ни.


Само седмица преди срещата във Варна, турският президент отново започна да диктува своите условия и остро критикува ЕС за неспазване на обещанията по сделката за спиране на мигрантския поток.  Стават все по-явни агресивните действия и реторика на Турция в района на Егейско море и икономическата зона на Кипър. Турският неоосманизъм набира обороти и по отношение България, а речта на Ердоган за „духовните граници” и "потиснати братя" в Кърджали е показателен пример за това. Продължава и военната интервенция на Турция в Сирия, придружена от заличаване на кюрдското население.


 На този фон външният ни министър Екатерина Захариева заяви, че Ердоган е винаги добре дошъл в България. Нещо повече, тя не пропусна да похвали турския президент, че благодарение на него е спрян бежанският поток. Истината е, че потокът спря след прочистването на терористите, извършено от Русия и Асад.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

стрелец