Свързани новини

06.03.2018 09:32

Юнкер: Стига с тия Западни Балкани

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Дата за приемане в ЕС не съм обещавал на нито една страна. За мен важна е субстанцията, а не датите”.  Това казва шефът на Европейкста комисия (ЕК) Жан-Клод Юнкер в интервю баш пред немската правителствена медия Дойче веле. Той е изрази мнението си, че без напредък в реформирането страните от Западните Балкани не бива да очакват присъединяване в обозримо бъдеще.
"Балканите имат нужда от твърда европейска перспектива, но няма да допусна да ме поставят под натиск", заяви Юнкер. „В този драматично труден европейски регион трябва да си пробие път съзнанието, че ЕС е общност на ценности. не идваме тук, за да ни целуват ръка, а ние да ги черпим с бонбони. Правовата държава, човешките права, свободата на словото – това са въпросите, които понякога трябва по-ясно да се обясняват тук”, подчерта той.
Щефът на ЕК признава, че в ЕС се наблюдава умора от разширяванията.Според него основен аргумент за пръсъединяването на страните от региона е, че Балканите са „буквално пред прага” на европейското семейство. „Пътят е къс, но историческата дистанция, която трябва да се преодолее, е дълга”, допълва той.

„На кандидатите за членство всъщност не им остава нищо друго, освен да се съобразяват с изискванията на ЕК”, завърши Юнкер. 


   Същите тези той повтори и пред Евронюз, за да подчертае, че не Брюксел, а САЩ натискат за Западните Балкани. Така Юнкер унизи българското председателство!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.