01/02

Свързани новини

11.02.2018 19:02

71 загинаха при падане на самолет край Москва

Видян 1414 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руски пътнически самолет, извършващ полет по вътрешни линии се разби край Москва малко след излитането си от едно от нейните 3 основни летища - Домодедово, съобщи ТАСС. Машината, 7-годишен АН 148, е возела 71 души. От тях 65 са били пътниците, а 6 души са се числяли към екипажа.  Самолетът на Саратовските аеролинии е извършвал полет от Москва за уралския град Орск. Първоначалната версия е, че причинител на катастрофата, от която най-вероятно няма да се намерят оцелели, е лошото време. През последните две седмици районът на Москва е атакуван от незапомнени от десетилетия дори там снежни бури и ураганни ветрове.


Вестта за проблем със самолета се появи, когато той изчезна от радарите мако след излитането. Свидетели от покрайнините на Москва разказват, че дори са видели как е паднал. Веднага на място е пристигнал транспортният министър на Русия. Тече разследване. Въпросителните са свързани с факта, че руските самолети са изключително надеждни и ако не бъдат свалени, падат по-рядко от останалите. Особено изненадващо е за този, който е само 7-годишен. Огромната част от инцидентите с машини на тамошни авиокомпании са с Еърбъс и Боинг.


"Руският президент Владимир Путин е изказал съболезнования на близките и семействата на загиналите в самолетната катастрофа", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Държавният глава е разпоредил създаването на специална комисия, която да разследва инцидента. "До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани при инцидент с разбил се пътнически самолет в Подмосковието", съобщиха от Външното ни министерство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

лъв