Свързани новини

26.01.2018 09:31

Белият дом представи имиграционния план на Тръмп

Видян 1050 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом представи план на президента Доналд Тръмп, който предвижда даване възможност за придобиване на гражданство на близо 2 милиона имигранти, които живеят в САЩ нелегално. В замяна администрацията във Вашингтон очаква законодателите да одобрят бюджет за изграждане на стена по границата, съобщи БНР.


Високопоставени служители от администрацията смятат, че планът е вид компромис и има шансове да премине на гласуване в Сената. Първоначалното искане на демократите бе да се осигурят протекции за онези около 700 хиляди, които ги грози депортация с изтичането на програмата ДАКА през следващия месец. Но предложението на Тръмп сега се отнася не само за защитените от ДАКА, но за всички, които са влезли като деца и сега са с нелегален статут.


Планът също включва драстично намаляване в имиграцията, която е на основата на роднински връзки като предлага привилегии да се дават само на съпрузи и непълнолетни деца. Администрацията иска да види и премахване на лотарията позната като „Зелена карта“, която според тях не обслужва националния интерес.


Цената за подобна имиграционна реформа е осигуряването на 25 милиарда долара за изграждане на стена по границата. От Белия дом описват стената като комбинация от инфраструктура, технология, човешки и други ресурси. С други думи не става въпрос за физическа инфраструктура от единия до другия край по южната граница.


Този план се очаква да бъде приет със смесени реакции в Капитолия.


Някои демократи изразиха задоволство от предприетата от Тръмп стъпка за легализиране на имигранти, но други смятат, че цената за стената е прекалено голяма.


Републиканците към момента не прибързват с коментари.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец