Свързани новини

24.01.2018 10:57

Йотова: Защо българските общности в чужбина бяха изключени от председателство

Видян 1465 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Недоумявам защо българските общности в чужбина бяха изключени от темата за българското европредседателство. Това каза на пресконференция вицепрезидентът Илияна Йотова по повод една година от встъпването си в длъжност, предаде Фокус.


  „За съжаление, срещнах една разделена България и един обезверен народ. Хората очакват от нас да бъдем и техни говорители. Хората очакват промяна. Фокусът в моята работа беше тази с нашите сънародници зад граница, с разбирането, че не са само формални задължения, а кауза. За тези хора България е истинската родина. Със силата на президентската институция искам да им кажа, че България стои зад тях. Казах им навсякъде, че те са огромен потенциал за страната. Амбицията ми надскача отделни политики, надскача един мандат“, заяви Йотова. Тя уточни, че не могат да върнат всички наши сънародници у нас, но могат да работят спешно за съхранение на самосъзнанието. „Българските общности могат да бъдат чудесно лоби на България. Не доумявам защо тези общности бяха изключени от темата за българското председателство. С ясното съзнание сме, че тази политика не може да бъде самоцел. Срещнах се с българските общности в 10 страни с ясното съзнание, че решаваме конкретни проблеми. Очертавахме дългосрочни перспективи. Вчера един български министър каза фразата, че България в това председателство не трябва да има позиции, защото решенията се взимат от ЕС. Питам аз - а къде сме ние?“, запита вицепрезидентът.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.