Свързани новини

22.12.2017 14:56

Кметът на Каварна подписа договор за 5,8 милиона лева

Видян 1620 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес кметът на община Каварна г-жа Нина Ставрева подписа с Държавен фонд “Земеделие” договор за финансиране на проект ”Реконструкция и рехабилитация на общински пътища в община Каварна” по Мярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура”.


Спечеленият от Общината проект ще даде възможност през следващата година да се направи реконструкция и рехабилитация на 11,8 км. от общинската пътна мрежа. Това са четири участъка – общински пътища с връзка към републиканската пътна мрежа, които отговарят на условията за финансиране: Каварна – Балчик (разклона за с. Божурец), Каварна-Топола (разклона за с. Раковски), Каварна – Балчик (в района на Топола – местност Икънтълъка, на границата с община Балчик) и ул. България в гр. Каварна.


Финансирането на планираната реконструкция и рехабилитация на посочените общински пътища, съоръженията и принадлежностите към тях е 100 %, а размерът на допустимите разходи за дейности по проекта е 5 867 315,29 лв.


„Това е изключително добра новина за община Каварна и голям успех за общинската администрация. Благодаря на всички колеги, които участваха в подготовката на документите. Очакваме резултат по още два внесени проекта, свързани с общинската инфраструктура. Има много други общински пътища, които се нуждаят от реконструкция и рехабилитация. Надявам се да получим финансиране и за част от тях. Ремонтът на други сме заложили в бюджета” , каза г-жа Ставрева. Тя допълни, че ще продължи да настоява пред Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерство на регионалното развитие да се предприемат спешни мерки за ремонта на невралгични точки по републиканската пътна мрежа на територията на община Каварна. Такъв е пътят Каварна - с. Българево – Шабла.  Г-жа Ставрева настоява за спешна цялостна рехабилитация на този пътен участък и е получила подкрепа за това и по време на срещите си с народни представители от региона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец