01/03
11.12.2017 16:32

ЦГМ с ново лого и сайт sofiatraffic.bg

Видян 6492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Центърът за градска мобилност  има нов сайт и ново лого. Най-голямата промяна е, че на заглавната страница в сайта всеки пътник може да провери кой е най-удобният маршрут за него. Това става през новата услуга на Центъра „До къде ще пътувате“. В отвореното поле попълвате вашата информация за маршрут, който ви интересува. Опцията дава възможност да се въведе номер на спирката или адрес - начален и краен.  След това системата дава различни варианти за придвижване. Тя изчислява включително  разстоянието и времето за което бихте могли да пристигнете включително и чрез придвижване пеша.


Услугата е направена така, че помни най-честите маршрути, които са зададени.  Тя дава и точна информация, колко ще ви струва пътуването и посочва кой е най-изгодния вариант. Това, разбира се е при положение, че не използвате месечна или годишна карта за придвижване с обществения транспорт в столицата.


Виртуалните табла вече са с по-добра опция и не изискват въвеждането на кодове. Само с посочване на желаната спирка излизат всички видове обществен транспорт, които минават през нея. Посочено е дали съответното превозно средство има достъпност за хора в неравностойно положение, както и дали в него има климатик.


Интерактивната карта помага на всеки да си избере маршрут и по картата на града. На сайта може да се намери намери подробно описание на зоните за локално паркиране. Има и информация за заетостта на паркингите, както и възможност електронно да заявите карта за пътуване в градския транспорт или винетен стикер за паркиране.


За улеснение и по-добра ориентация, на сайта има и карти, които подробно показват зоните за платено локално паркиране. В тях са включени и новите зони, които бяха присъединени към зелената зона в столичните райони „Средец“ и „Лозенец“. Това е изключително удобно, защото много хора все още не знаят кои са улиците с локално паркиране и често има запитвания на горещия телефон на ЦГМ.


От Центъра напомнят, че зоните за платено паркиране се означават на входа и на изхода.  Не е задължително да има хоризонтална маркировка, както и вертикални указателни табели, за да подсещат водачите, че са паркирали в зона на самите улици.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак