Свързани новини

20.02.2009 18:22

20 сигнала за инциденти заради лошото време са подадени на тел. 112

Видян 1894 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20 сигнала за инциденти свързани с лошото време в четирите области – Варна, Добрич, Шумен и Търговище са подадени днес на телефон 112, съобщи пред БГНЕС завеждащият на Районния център за спешни повиквания Никола Вълев.


Най-честите повиквания са от закъсали в снега пътници с автомобили в района на Добрич и Търговище. Има и сигнали за паднали дървета и билбордове. От центъра са реагирали своевременно на абсолютно всички повиквания, каза още Вълев. На редица сигнали са реагирали и екипите на “Гражданска защита”. Около 30 души продължават издирването на 56-годишна жена и внучето й на 5 години, които се преобърнали с каруцата си докато прекосяват придошлите води на река Дюлинска. Спасителната операция, в която участват и водолазни екипи ще продължи в светлата част на деня. След това издирването ще бъде преустановено и подновено утре сутрин.
Екипите на “Гражданска защита” са реагирали и на редица сигнали за паднали дървета. Два автомобила са били затиснати от паднало дърво на ул. "Студентска" в морския град. Заради силния вятър има и паднали дървета на улиците ”Отец Паисий”, ”Карамфил”, на пътя Старо Оряхово - Рудник, както и на магистрала "Хемус", около отбивката за село Слънчево, както и в района на "Винпром". При инцидентите няма пострадали граждани. Във Варна през целия ден вали дъжд и духа силен вятър. По данни на НИМХ – Варна, температурите в морския град през деня са останали положителни – около 3 градуса. Скоростта на вятъра е 16 метра в секунда, а вълнението на морето е 3 бала. Пристанището във Варна остана затворено през целия ден, съобщи дежурният в Рейдовата кула на порта. На рейда чакат 7 кораба. От Морския спасително-координационен център съобщиха, че няма сигнали за бедстващи плавателни съдове.
Заради силният вятър, самолетът от Букурещ, който е трябвало да кацне на летище Варна в 15,15 часа е бил пренасочен за Летище – Бургас, съобщи пресаташето на аеропорта. 22 катастрофи с материални щети са станали днес до 17 часа на територията на Варна. При инцидентите няма пострадали граждани, съобщи дежурният в КАТ. Синоптиците прогнозират, че утре минимални температури в страната ще бъдат между минус 7° и минус 2° градуса, а максималните – между минус 3° и 2°. Във Варна се очаква утре да вали сняг, а градусите да са между минус 2° до 3°. В неделя също ще се задържи студено. В морската столица сутринта ще превали сняг, а температурите ще са между – минус 4 до 4°.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак