Свързани новини

17.11.2017 15:27

Новият Спас лапнал 40 000 лв. с фалшив профил на жена

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    38-годишен мъж от Бургас е задържан за измама в особено големи размери, стана ясно извънреден брифинг от Апелативната прокуратура в града, съобщи 24 часа.Арестуваният Милен Стойчев създал няколко фалшиви профила в сайт за запознанства, използвайки снимка на красива млада жена.

Той се представял за Мария Василева - българка, която бедства в Гърция и се нуждае спешно от пари, за да се прибере. В сълзливи разговори, които измамникът прехвърлял във фейсбук, "Мария" обяснявала, че отишла на гости на майка си в Гърция, но си счупила телефона, останала без средства и не може да се върне.

За времето от април 2014 до юни т.г. 100 човека, предимно мъже, се озовали на молбите на хубавата Мария и превели 40 000 лв. по сметка, открита в българска банка. Тя била на името на бабата на измамника, която била с почти същото име - Марийка Василева.

"Хората не са се усъмнили, въпреки че банката  е българска, а бедстващата жена уж е в Гърция", коментира апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Шефът на полицията комисар Калоян Калоянов уточни, че сумите са между 10 и 250 евро, а 95 % от потърпевшите са мъже от цялата страна.

Измамникът е задържан на 15 ноември и само за ден са събрани множество доказателства, разпитани са четирима пострадали. Тепърва обаче предстои останалите да бъдат призовани по надлежен ред в Бургас, уточни зам.апелативният прокурор Йовита Григорова.

Разследващи предполагат, че комбинаторът е използвал и други схеми за измами, както и още банкови сметки. От няколко години той бил безработен.

Засега се знае, че въпросната банкова сметка е закрита през този юни.

От прокуратурата ще поискат разкриване на банковата тайна и назначаване на банково-счетоводна експертиза.

От жилището на Стойчев са иззети лаптоп, множество флашки, вносни бележки от банкови преводи, бележки от банкомати.

До разкриването на наглия измамник се стигнало, след като в Икономическа полиция Бургас бил подаден сигнал от мъж, който също внесъл пари в сметката на Мария Василева. Човекът се усъмнил, че има нещо нередно и решил да да се оплаче.

Припомняме, че Спас Василев от Кочериново, станал по-известен с фалшивата си самоличност в социална мрежа фейсбук - Александър Николов, също завлече десетки българи със сума, която според жертвите надвишава 70 000 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец