Свързани новини

30.10.2017 17:25

$145 млн. за Хилари от руска компания, докато е държавен секретар

Видян 2109 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

145 000 000 долара дарение е получила фондацията на Бил и Хилари Клинтън през 2010 г. от компания, собственост на руския правителствен гигант Росатом, пише авторитетният в.Вашингтон Поуст. По същото време тя е държавен секретар на Съединените американски щати. Още по - интересното е, че компанията не е каква да е. Тя е за производство на уран.


Uranium One е канадска по регистрация фирма, която държи 20% от производството на изключително важната за военната и ядрената индустрия суровина. Придобиването й от Росатом, ръководен от бившия руски премиер и сегашен шеф на администрацията на Путин Сергей Кириенко е одобрена с подпис на президента Обама, чийто държавен секретар е Хилари.


Директорът Франк Джуста, Uranium One и нейната дъщерна UrAsiа официално са регистрирани като дарители на Фондацията Клинтън. Нещо повече, Бил Клинтън взема и бонус от  $500 000 за изнасяне на лекция в Русия през 2010 г.


Президентът Тръмп заяви по този повод пред Fox, че за разлика от фалшивите обвинения към него, документите сочат пряка връзка на Хилари с Русия, което кой знае защо не е интересна тема за медиите. Още в кампанията си преди година той каза, че „Клинтън даде 20% от нашия уран на Русия срещу голяма плащане”. Тръмп определи казуса като „Уотъргейт на съвременната ера”.


Медиите оправдават Хилари, че тя може да не е имала информация за сделката, която не е била под пряк неин контрол, а американският уран по закон не можел да се изнася. Рекордното дарение точно от тази структура обаче не е върнато като смешните 1000 долара на нашата Дарина Павлова навремето. Разследване на Дъ Хил обаче доказа, че американски уран е изнасян за Русия през 2015 г., което е установено от разследване на ФБР. По онова време на власт отново е Обама. Това накара републиканците в Конгреса да поискат анкетна комисия по случая, пред която ще свидетелстват всички засегнати. В предизборната обстановка хората на Тръмп наричат случая „руския ядрен подкуп за демократите”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион