Свързани новини

28.09.2017 16:19

Бул. Витоша става пешеходен от ул. Алабин до бул. Стамболийски

Видян 2221 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

2 часа Столичният общински съвет дискутира дали да одобри въвеждане на две нови пешеходни зони в центъра на София - на бул. Витоша в участъка между ул. Алабин и бул. Ал. Стамболийски и на ул. Георг Вашингтон между ул. Пиротска и ул. Трапезица (там не се минава от години заради организирането на археологическия парк под ул. Вашингтон). Според съветниците от БСП и РБ предложенията са необмислени и реализирането им ще доведе до сериозни задръствания по вътрешните квартални улици, например по Цар Самуил и Княз Борис I, които се очаква да поемат трафика след затварянето на участъка от бул. Витоша. Те посочиха, че изтъкваното като мотив по-малко замърсяване на въздуха всъщност ще стане по-голямо, тъй като тежестта на трафика ще бъде поета от малките улици, които и сега не могат да го поемат, а в бъдеще по тях ще се образуват задръствания и изгорелите газове ще нараснат в пъти.


Напомняме, че това е една от най-оживените части на центъра, тъй като хиляди хора дневно са устремени към Съдебната палата, към министерствата, ведомствата, стотиците нотариални и адвокатски кантори (над 50% от всички в милионния град са съсредоточени баш в тази зона), събрани там в радиус от 300 м, заедно с централите на БСП и ДПС.


Червената и синята опозиция се опитаха да аргументират позиците си, като съветникът реформатор Радослав Абрашев обясни, че затварянето на участъка ще принуди живеещите в района да "обикалят през 4 преки", ще се предизвикат сериозни задръствания и така работещите двигатели на автомобилите ще отделят сериозно количество вредни емисии.


Той бе апострофиран от возения в служебна лимузина за сметка на данъкоплатците председател на СОС Елен Герджиков така: "Ами просто не използвайте автомобил, Господин Абрашев".


 Гердижков, както и съветници от ГЕРБ казаха, че с мярката се цели и да се ограничи използването на автомобили в центъра на София, като вместо това жителите на града да се придвижват с градски транспорт.


С друго решение съветниците одобриха въвеждане на ограничение на скоростта до 30 км/ч в пространството между ул. Алабин, булевардите Христо Ботев, Васил Левски, Цар Освободител и ул. Леге.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и