Свързани новини

16.09.2017 09:09

Цветанов: Институциите работят и извън дома на премиера

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Нормално е премиерът да е загрижен за съдбата на това дете, да се е чул с бащата и да го е поканил да говорят. Това не значи, че институциите не работят. Така зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов коментира в предаването "Панорама" на БНТ информацията, че Бойко Борисов е поканил в дома си бащата на похитения Адриан Златков. 


На въпрос на водещия нормално ли е все пак оперативният щаб да се намира в дома на премиера и значи ли това, че всичко в държавата зависи от един човек, Цветанов отговори:


"Щабът, разбира се, е в институциите - и МВР, и прокуратурата, цялата информация се събира и анализира. Но е съвсем нормално министър-председателят да е загржен за съдбата на това дете, да е загрижен за съдбата на това семейство, за съдбата на държавата. Кажете ми - какво е укоримото в това, че се е чул с бащата и го е поканил, за да могат действително да поговорят? Защото ние се нуждаем както от съдействието на жертвите, така и на обществото...".


Попитан дали обаче несигурността се завръща, действат ли пак "Наглите" или друга група похитители, той отвърна:


"Аз имам самочувствие, горд съм с това, което направихме в МВР в периода 2009-2013 г.  и днес можем само да отчетем осъдителните присъди, които получиха точно тези престъпници, които тормозеха обществото - и "Наглите", и "Килърите"... И виждате, че ако нашата правораздавателна система е много тромава, италианските власти постигнаха осъдителни присъди по "Кокаинови крале" - операцията, за която всички казваха, че си правим публичен пиар".


Парламентарната квота - от 11 души, във Висшия съдебен съвет ще бъде определена през септември, каза Цветанов на въпрос защо се е забавил този избор. "Няма договорки по този въпрос, има парламентарна квота от 11 членове, които трябваше да бъдат избрани, имаше много избори и държавата се дестабилизира през този период, затова и забавянето не е много", обясни Цветанов.

 Снимка: БНТ

 



Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете