Свързани новини

31.07.2017 13:27

Метрополитен за асансьора: Нормална аварийна ситуация

Видян 1557 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Асансьор на метростанция „Младост 1” пропаднал, докато в него е имало семейство с 18-дневно бебе, твърди бащата Асен Стоилов. Няма пропадане, а просто асансьорът е подминал спирката, твърдят от фирмата, поддържаща съоръжението.  От Метрополитен заявиха, че това е нормална аварийна ситуация.

По думите на бащата снощи около 20 ч. той се качил със съпругата си и с бебешка количка в асансьора, за да пресече булевард „Андрей Сахаров”. От втория етаж обаче асансьорът пропаднал рязко в шахтата.

Наложило се бащата сам да отваря вратата, а от асансьорния сервиз отговорили на спешното повикване чак след третото натискане на аварийния бутон.

„Имаше поне метър и половина свободно падане в шахтата. Беше много задушно, съпругата ми щеше да припадне вътре от жегата, аз избутах вратата, за да излезем, защото вътре беше страшен задух, нямаше вентилация. Никъде не видях да има метрологична проверка на асансьора или поне, че е в изправност! Нямаше никаква реакция от никого. Нито от аварийния бутон, нито от служителите на метростанцията”, коментира Стоилов пред бТВ.

По думите му, персоналът на метространцията реагирал с повдигане на рамене, като му обяснили, че не отговарят за асансьорите.

"Дежурният полицай, вместо да помогне, започна да ми обяснява, че това била техника и можело по всяко време да се развали и ме посъветва да се оплача в офиса на „Метрополитен” ЕАД”, допълни софиянецът.


 „Това е нормална аварийна ситуация, в метрополитена работят 161 асансьора. Пътниците не трябва да въздействат върху съоръженията, защото ги повреждат”, коментира случаят с пропадналия асансьор на станция „Младост 1” инж. Румен Стоянов от столичния „Метрополитен”.

„Това е асансьор с две спирки, няма предвидена вентилация съоръжението. Случаят е съвсем нормален”, каза още той.

„Причината за инцидента предстои да бъде изяснена, но няма пропадане, а просто асансьорът е подминал спирката”, заяви пък Борис Велев, адвокатът на фирмата, която поддържа съоръжението.

„Технически изключено е (да има свободно падане – както твърди мъжът, чието семейство е било в асансьора – б.ред.) Става въпрос за това, че асансьорът бил в т.нар. зона за сигурност, щом господинът твърди, че асансьорът е пропаднал и е могъл да го отвори саморъчно. Чисто технически само там асансьорът може да се отвори саморъчно. Тази зона за сигурност е 15 сантиметра”, посочи той.

„Най-вероятно става дума за токов удар. Съоръжението е било инспектирано редовно и е в пълна техническа изправност”, подчерта адвокатът.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.