Свързани новини

27.06.2017 17:33

Борисов върна Боршош като шеф на НДК 19 ч. след уволнение

Видян 2625 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само 19 часа след като, че шефът на НДК Мирослав Боршош е уволнен, премиерът Бойко Борисов го върна пак на поста и отне двореца от управлението на Лиляна Павлова, която е министър за българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщи на профила си във Фейсбук Севделина Арнаудова, директор на пресслужбата на Министерския съвет.


Във Фейсбук Арнаудова написа със запазен правопис.


 "На работна среща при премиера Борисов са изчистени противоречията за начина на управление на НДК. Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на Национален дворец на културата – Конгресен център София ЕАД Мирослав Боршош.


Премиерът Борисов днес ще внесе за разглеждане проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в НДК – Конгресен център София ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК."


Тук обаче възниква въпросът – какво точно ще прави Лиляна Павлова занапред, в чийто ресор основно бе да организира ремонта на НДК за председателството. Павлова на практика остава без никакви ангажименти като министър без портфейл. Комуникацията по председателството бе поверена пак от Борисов на външния министър Екатерина Захариева, която е и ресорно вице по темата, а Лиляна Павлова бе лишена и от възможността да надзирава ремонта на НДК.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

стрелец