Свързани новини

14.06.2017 10:29

Путин: Някои хора в САЩ мечтаят да видят Русия победена

Видян 1330 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Някои хора в САЩ много искат да видят Русия победена, но това не е мнението на всички американци. Това казва президентът Владимир Путин в интервю за новия филм на американския режисьор Оливър Стоун. Втората част от четирисерийния документален филм бе излъчен снощи по кабелния канал Showtime, съобщава ТАСС.


Във филма Оливър Стоун показва на руския президент американското списание "Форин Афеърс", на чиято корица е нарисувана ранена мечка с надпис: "Русия на Путин. Повалена, но не и нокаутирана" (Putin's Russia down but not out). Режисьорът отбелязва, че изданието изразява гледната точка на американските власти и много експерти, които пишат в списанието, са обезпокоени от ситуацията в Русия.


Владимир Путин посочва корицата на списанието и казва: "Някои мечтаят и искат Русия на Путин да бъде повалена. Това е мечтата им"; "Но това не отговаря на действителността. И тези, които пишат за това, го знаят", подчертава руският президент.


На репликата на режисьора, че във Вашингтон се вслушват във "Форин Афеърс", Путин отговаря: "Знаете ли, мисля, че има различни хора и в Европа, и в Щатите. Различни хора с различни мнения".


"Има хора, които гледат 25, 30, 50 г. напред, мислят за проблемите и заплахите и имат различно отношение към Русия. А има хора, които живеят само от избори до избори, и мислят само за своите собствени политически интереси", отбелязва Путин.


Според него, днес няма нищо необичайно в това, че времената се менят и действащи или бивши американски разузнавачи, като Едуард Сноудън например, търсят убежище на територията на Руската федерация. "Как ли не се опитаха да демонизират Русия, Русия е демократична държава и суверенна страна", отбелязва президентът. "С това са свързани определени проблеми, но има и голямо предимство", подчертава Путин.


"Страните, които могат да използват своя суверенитет, се броят на пръстите на ръцете. А много са обременени от т.нар. съюзнически задължения. В действителност, те по своя инициатива са ограничили суверенитета си", казва още във филма Владимир Путин.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и