Свързани новини

10.04.2017 09:48

Как ГЕРБ въведе УСЕДНАЛОСТ ПРЕЗ 2011 Г.

Видян 1591 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поради разгорещилите се спорове за уседналостта през последните дни и атаките на ГЕРБ към президентството и правителството, да припомним:


На 2 юни 2011 г. НС реши да се въведе 4-месечен срок за уседналост за местните избори наесен. Изискването е както за избирателите, така и за кандидатите за кметове и общински съветници. Това стана, след като депутатите приеха окончателно промените в ИК. Само месец преди това КС отмени, гласуваната през 2010 г. 12-месечна уседналост, предвидена в закона за следващи местни избори, но не и за тези през есента. С промените управляващите намалиха този срок на 6 месеца. До последно обаче мнозинството настояваше да има 10-месечна уседналост за изборите наесен. Социалистът Любен Корнезов  предлагаше този срок да бъде три месеца, но в правната комисия тази идея не беше подкрепена.


По време на окончателното гласуване Искра Фидосова, тогава депутат от ГЕРБ, изненада опозицията, като предложи изискването за вота през октомври да е 4 месеца. "Този текст произведе своето действие. Няма вече изборен туризъм. От януари, всички справки, които ежедневно следим, няма вътрешен туризъм, няма самоцелно преместване от една община към друга община", каза тогава Фидосова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец