Свързани новини

27.03.2017 14:43

Узаконяват ли ГЕРБ и ДПС Модела си?

Видян 3333 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ДПС подсказа, че може да формира „ценностно мнозинство” с ГЕРБ, което би узаконило Модела, при който двете партии, без прекъсване, владеят съдебната власт, МВР, НАП, Митниците, БНБ, ДАНС и много други институции от 2009 г. насам, независимо как се казва премиерът – дори Орешарски.



Коалиция Ориент Експрес е и единственият ход на Борисов, който може да му гарантира някаква международна подкрепа, понеже е знайно, че неговата ЕНП вече е в съюз с АЛДЕ, в която пък европейска група ДПС е най-голямата партия след силния спад на либералите на последните избори в ЕС.



Иначе, както се пошегува насериозно Явор Дачков, определено резултатите от изборите в България не са по вкуса нито на САЩ, понеже десните, в които се инвестираха огромни пари, са аут, нито на Русия заради загубата на БСП, нито на Ердоган, понеже ДОСТ отпадна от играта на този етап. И тази работа не е за подценяване.
Коалиция с Патриотите, както вече обяви с доста силни думи формалният лидер на ДПС, няма да бъде приета от „Европа”, сиреч от АЛДЕ. Понеже предстои избор на български еврокомисар на това мнозинство, а за него трябва да се гласува в ЕП от АЛДЕ и не само, за да мине – иначе ще бъде огромно фиаско за Борисов, тази работа също не е за подценяване. Хеле пък след Казуса Бокова.
По познатия отпреди начин малките партии от ЕНП, които не са доволни от резултата на вота – такава е ДСБ, освен СДС, а също ДБГ, БЗНС и т.н., със сигурност също ще донасят в централата в Брюксел неприятни новини за подобна правителствена конфигурация.
А в ЕНП без друго никак не са доволни, понеже за 3-и път (след 2013, 2014 и сега – през 2017) искат от Борисов Голяма коалиция с БСП, но за 3-и път  няма да я получат след категоричния отказ на Нинова да приеме поканата за танц, отправена с изненадващо нежни думи от Генерала рано-рано в изборната вечер. И тежкият разговор на Борисов с Меркел и компания ще бъде още утре в Малта.
Пълен абсурд, предвид точка Първа от програмата на Патриотите: „ДПС извън властта”, е подкрепа за общо правителство. И никакви приказки за патриотизма на Доган, които Борисов предвидливо пусна още дни преди изборите, няма да свършат работа. Свидетелство са думите на самия съпредседател на ОП Валери Симеонов отпреди 4 дни по повод точно това послание на експремиера, което лидерът на НФСБ нарече „глупотевини”. Апропо, Симеонов беше човекът, който още по време на въртележките с мандатите заяви: „Трети път Борисов премиер няма да има”.
В шахмата подобна ситуация се нарича пат. В политиката може да се превърне и в мат. Защото новото и не особено популярно правителство, срещу което – освен умните и красивите, ще викат още мнозина, включително Слави, ще трябва да изпълни предизборните обещания на ГЕРБ:
100% увеличение на учителските заплати (още не са платени обещаните през октомври м.г. 10%, а тази трябва да има нови 20) – само това струва 2,3 млрд.лв.
650 лв. минимална заплата
1500 лв. средна заплата
Колкото искаме броя опити за зачеване ин витро (един е над 5000 лв.)
300 лв. минимална пенсия и индексиране на всички други пенсии

Ако съдим по факта, че още през март се бавят заплати – например в държавни културни институции, а до края на годината има цели 9 месеца...







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.