Свързани новини

08.03.2017 14:15

Как окрадоха милиони от болницата на Москов при неговото управление

Видян 2795 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съмнителни обществени поръчки за закупуване на много скъпа техника разбуни духовете в болница Св. Анна в София. Куриозът е пълен, тъй като в края на 2015 г. е взета свръхмодерна апаратура за 3,5 млн. лв. от конкретна фирма от Гара Лакатник и то при много странни обстоятелства. И при завишени поне с 20% цени спрямо същите покупки в други болници като ВМА. Чудно ли е, че финансовият резултат на болницата, откъдето д-р Москов дойде, за да стане здравен министър, се влоши 4 пъти?! Освен това тя се оказва неработеща, тъй като е доставена без нужното оборудване. През 2017 г. се провежда нова обществена поръчка. Избрана е пак същата фирма за обезпечаване на техническите допълнения за още близо 400 000 лв., установи проверка на Фрог нюз.



Първата обществена поръчка за закупуване на хиперскъпарските  скенер, ангеограф, рентгенов апарат, както и за портативни и непортативни  ехографи , е обявена на 8 октомври 2015 г. Подозрително е, че се явява само една фирма Соломед  ЕООД , която до този момент е доставяла в Св. Анна само лекарства и консумативи. 6 дни по-късно Соломед подписва договор, с който наема като подизпълнител за доставка на техниката Сименс хелткеър ЕООД . От това произтичат и куп въпроси като например: Защо въпросният договор със Сименс не фигурира в подадените пред комисията документи при отваряне на офертите, както изисква законът? Нарушена ли е процедурата по ЗОП? Може ли световно известната Сименс да бъде наета като подизпълнител  на фирма, регистрирана в Гара Лъкатник и нужно ли е за това разрешение от централата в Германия? Не е ясно и кой ще обслужва техниката след изтичане на гаранцията, която е само за 12 месеца. В Договора има супер смущаващата клауза, която гласи: „Възложителят  няма задължение за закупуване на пълния обем медицинска апаратура” т.е. можеш да вземеш само кутия, която няма да заработи, без нужното пълно оборудване. Освен това в контракта пише, че плащането е отложено до 60 календарни дни, след подаване на заявката. Освен това месец по-късно се сключва допълнително споразумение, според което плащането се отлага с още 18 месеца. От профила на купувача е видно, че там липсват описани фактури и  приемо -предавателни протоколи. За това изобщо не е ясно, дали въпросната техника е платена и до днес. Не пише и в коя клиника дефакто  тя трябва да отиде.



На 27 януари 2017 г. изненадващо се появява друг Договор между Св. Анна и Соломед  за доставка и въвеждане в експлоатация на оборудване на апаратура, произведена в Сименс. С две думи-ще се дават още пари за да може въпросната техника да тръгне.
Този път от  Соломед  са много чевръсти. На 1 февруари фирмата издава 3 документа: Приемо-предавателен протокол, протокол за инсталация и пускане в експлоатация, както и протокол за проведено обучение на персонала.  Освен това всички те са разписани с различен подпис от името на болницата и най-важното - няма нито име, нито печат.  







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.