Свързани новини

15.02.2017 16:53

Зелена вълна за линейките в столицата

Видян 1166 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Светофарите на 80 кръстовища в София ще осигуряват зелена вълна за преминаването на линейките на спешна помощ, превозните средства на градския транспорт и пожарните коли, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова. По думите и по този начин времето за предвижване ще бъде намалено с една трета. Камерите ще бъдат монтирани и на останалите 107 кръстовища, за да могат и те да пропускат с предимство колите на спешната помощ, посочи Фандъкова.



Приоритизация е въведена за градския транспорт. Автобусите и трамваите, преминаващи през три кръстовища в центъра, експериментално получават зелена вълна, ако закъсняват от разписанието си.



От Столичната община смятат, че това ще спести средно между 2 до 3 минути по курса на линейките, а системата за приоритизация на градския транспорт ще да даде възможност за по-бързо преминаване през възловите кръстовища.



„Това за мен е изключително важно - градският транспорт, линейките и пожарните. Това са всъщност транспортните средства, които следва да имат категорично предимство в движението си", каза кметът.



Според кмета на София, втората важна полза е това, че ще бъдат намалени с 25% вредните емисии във въздуха.
Друга полза от всичките модернизирани кръстовища е, че всяко от тях ще разполага с камера, с висока резолюция, чийто запис ще бъде пазен един месец. Така, ако има инцидент с градския транспорт или линейка, видеоматериалът може да послужи на разследването, посочи още Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак