20.12.2016 16:34

СДВР засилва охраната на бежанските центрове и посолствата

Видян 1359 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Засилена охрана за празниците ще има край бежанските центрове в столицата, както и на посолствата. Това стана ясно от думите на директора ст. комисар Младен Маринов.

„Бежанските центрове са под постоянна охрана. Комуникираме постоянно както с отговорниците на центровете, както и с директора на ДАБ Петя Първанова, и Столична община. Ежедневно се провеждат специализирани операции в зоните, където има концентрация на такива чужди граждани“, увери той.

Шефът на СДВР уточни, че тенденцията в последните 10 дни е при полицейските проверки да се установяват все по-малко незаконно пребиваващи чужди граждани.

След инцидентите от вчера – атентата на Коледен базар в Берлин и убийството на руския посланик в Анкара, Маринов посочи, цитиран от „Фокус“, че посолствата, които са на територията на столицата, се охраняват денонощно от полицейски сили и от жандармерия.

„Видеонаблюдението от големите пазари е изведено на мониторинг в дежурния център на СДВР. Така, че при всеки един сигнал и забелязване на съмнително поведение от лице или група лица, имаме екипи, които да реагират на място“, увери ще Маринов.



От 30 декември движението на коли на пл. "Княз Александър I Батенберг" в София ще бъде спряно, а пешеходците ще влизат през специално изградени пунктове.

За концерта в новогодишната нощ в центъра ще бъдат взети специални мерки, с които да не се допуска „скоростно навлизане на транспортни средства на площада“.


Източник: Кмета.бг.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате