08.11.2016 13:46

Листовки: Ако не гласувате за ГЕРБ, спира санирането

Видян 1740 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От вчера във входове на блокове в Смолян се разпространяват заплашителни „покани“ към жителите да гласуват за ГЕРБ на балотажа, иначе санирането ще спре.


Листовките, в които се призовават хората да направят "правилния избор", са разлепени в блокове „Орфей” 1, 2 и 3 в областния град, а снимки от тях вече се разпространяват в социалните мрежи.


Местните хора са призовани да гласуват с бюлетината на ГЕРБ, защото ако партията загуби президентските избори, а правителството подаде оставка, има опасност да спре санирането на блоковете. „Поканите“ са подписани от „Организатори на санирането“.


От БСП веднага обвиниха управляващата партия, като заявиха, че местната й структура опитва да сплаши гражданите с абсурдни заплахи, съобщи Дарик радио.


„В своята немощ от поражението на първия тур, в ход се пускат невероятни опити за манипулиране на гражданските изборни права. Освен липсата на най-елементарен разум, разлепената листовка представлява и нарушение на Изборния кодекс, поради което адвокат Милко Гавазов, пълномощник на Инициативния комитет за издигане на ген. Румен Радев и Илияна Йотова, депозира жалба в Районната избирателна комисия с искане да се разпореди премахването на „агитационните материали” и да се наложат санкции на виновните лица съгласно закона“, се казва в съобщението на БСП-Смолян.


Заместник-кметът на Община Смолян Марин Захариев, който е и член на ГЕРБ, обаче беше категоричен, че става въпрос за провокация.


„Ако не беше смешно, щеше да е жалко. Явна провокация в партизански стил. Моля, ако видите кой лепи подобни нелепици, сигнализирайте в щаба на ГЕРБ. Като всяка уважаваща себе си партия ни е обидно, че някой може да подходи по такъв арогантен начин с хората. Гласувайте по съвест и убеждение“, призова той.


Местни жители вече сигнализират, че такива листовки са разлепени и във входове на блокове в кв. "Невястата".


Източник: Дир.бг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате