Свързани новини

17.10.2016 11:45

Прокуратурата обвини двама бивши шефове на НЕК за Белене

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
Софийската градска прокуратура обвини двама изпълнителни директори на НЕК за сключване на неизгодна сделка, от която е произлязла щета в размер на повече от 77 млн. евро, официално съобщи държавното обвинение.



На 14.10.2016 г. Софийската градска прокуратура привлече като обвиняеми Любомир Велков и Мардик Папазян за това, че на 28.11.2007 г., в съизвършителство помежду си като главни изпълнителни директори на Национална електрическа компания ЕАД съзнателно са сключили неизгодна сделка – „РАМКОВ ДОГОВОР за доставка на оборудване от количеството, намиращо се в АЕЦ БЕЛЕНЕ, България“ на стойност 205 млн. евро с президента на Затворено акционерно дружество АТОМСТРОЙЕКСПОРТ, Москва, Руска Федерация, от което е произлязла значителна вреда за НЕК ЕАД в размер на 77 172 475 евро.



С този договор двамата обвиняеми са задължили НЕК ЕАД да поеме за своя сметка всички разходи по изпълнение на договора, като със стойността на тези разходи да се намали цената, заплатена от купувача АТОМСТРОЙЕКСПОРТ за оборудването от АЕЦ БЕЛЕНЕ, смята прокуратурата. Поели са за сметка на НЕК ЕАД всички разходи, свързани с товаренето на оборудването на транспортните средства и разтоварването на оборудването от транспортните средства на всички превозвачи в рамките на действието на договора. Изнесеното оборудване е на обща стойност 164 785 000 евро, но съгласно подписания договор на 28.11.2007 г. тази стойност е намалена със сумата 77 172 475 евро, представляващи признати и приспаднати недокументирани разходи. В този размер е и вредата за НЕК ЕАД, твърди прокуратурата. Разследването по делото продължава, като в следващите седмици ще бъдат извършени и други действия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове

Чудесен ден за разширяване по всички фронтове.