Свързани новини

10.10.2016 09:24

Скандал за 1,68 млн. в парламента

Видян 6273 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дясната ръка на Цецка Цачева – бившият таксиджия и сегашен главен секретар на Народното събрание и "градски" на председателката Иван Славчов пусна в четвъртък на 6 октомври поръчка за самолетни билети за депутатите на стойност 1 400 000 лв. без ДДС или общо 1 680 000 лв., които ще се платят с нашите пари на фирма с противоречива репутация. Това е втори негов опит да го стори, след като веднъж се провали. Не е забравена и друга фамозна поръчка на плевенчанина в първия им с Цецка мандат – нагласен търг за автомобили за 3,8 млн.лв., който стигна до съда. В крайна сметка главният секретар бе глобен  3000 лв. на 4 ноември 2014 г. И за награда 2 дни по-късно – на 6 ноември 2014 г. бе върнат на поста си от Цецка Цачева.



За което й се отблагодари подобаващо. Цачева се оказа предложилата за поста обвиняемия за събиране на „такса спокойствие” шеф на ДАИ Цветелин Цветанов, писа тези дни спецът по темата – депутатът Георги Кадиев. Клиентът на прокуратурата, който бе арестуван с 575 000 лв. от подкупи и вече е ексшеф на ДАИ, е от Плевен като Цецка и Славчов, а също и като транспортния министър Московски. Случайност?



Сегашният търг за самолетни билети фаворизира Аргус Травел Интернешънъл, която е със спрени права да продава билети на националния превозвач България еър. Авиокомпанията пък единствена държи преките полети до най-важните за парламентаристите дестинации София – Брюксел и София - Берлин. Тя е отнела правата поради некоректност на Аргус, както вече сме писали (вижте на 19min.bg). Заради което трябва да използва подизпълнители, а това е в разрез с нормите. Какво се оказва? Билетите се пазаруват от сайтове през друга агенция, чието име знаем и също е участник в скандалния търг на парламента.
Освен удара в сметката, много по-важната опасност е сигурността на народните представители, с чиито данни, графици и маршрути може да разполага през мрежата всеки хакер. Във време на хибридна война и бум на международния тероризъм това не е просто скандал – заплаха за националната ситурност!



Същият човек – Иван Славчов, вече веднъж опита да даде подобна поръчка на същата фирма, но законът го спря. Което ще стане и този път. Странно е защо той използва отсъствието на Цецка Цачева, която от 3 октомври е в отпуск като председател на НС, за да пусне 1,68 млн.лв.?



В гилдията има различни версии, а една от тях е, че Комисията за защита на конкуренцията не приема резултата от поръчката за билети за цялата държавна администрация на стойност 30 милиона лева по гореизложените причини – прекъснатите поради некоректност права на Аргус..., което пък може да налага „компенсиране”, ако се вярва на експертите. Дали е така? Ами, ако някой е взел пари напред?



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец