03.10.2016 16:48

Условна присъда за боса на пица Виктория, убил сина на шефа на ДАНС

Видян 1093 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

20-годишният Юлиян Георгиев загина на 2 април 2014 г. на Симеоновско шосе в София. Управляваният от него мотор Ямаха се удари в автомобила на Георги Илиев, съсобственик на верига пицарии Виктория. Илиев правил забранен ляв завой, като отнел предимството на Юлиян Георгиев. Младежът загива на място.


Софийският градски съд наложи условно наказание на подсъдимия. Той получи 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок, съобщава  БТА.


Георги Илиев  е лишен от шофьорските си права за срок от 2 години и ще трябва да плати разноските по делото в размер на 4 хиляди лева.


Експерти установиха, че Юлиян Георгиев е бил под въздействието на наркотик, както и че не е имал право все още да кара този мотор. Пробата на Илиев за алкохол и наркотици пък е отрицателна. Той обаче е нарушил текст от Закона за движение по пътищата, според който завиващият трябва да осигури предимство на движещия се направо.


Явор Нотев, който защитава Георги Илиев, призова за мерки, които да намалят тенденцията в последните месеци, мотористите да загиват под автомобили, като добави, че според него в тези действия отговорност трябва да имат и двете страни - и автомобилистите ,и мотористите.


Решението на Софийския градски съд може да бъде обжалвано пред столичните апелативни магистрати в законовия 15-дневен срок.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак