03.10.2016 10:39

Осъдиха най-големите телефонни измамници в България

Видян 2116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Районният съд в Първомай осъди на 7 години лишаване от свобода 35-годишния Албенко Методиев и на 5 години затвор при първоначален строг режим 24-годишния му съучастник Борислав Димитров, с когото извършиха най-голямата телефонна измама у нас и успяха да приберат сумата от  575 760 лв. от 80-годишната баба Елена Ангелова от квартал Дебър в града. Двамата ало-измамници нанасят своя удар на 8 септември 2015 година, съобщава Труд.


На последното съдебно заседание свидетелски показания даде и самата баба Еленка, която бе разпитана от адвокатите на подсъдимите и разказа сагата отпреди година.


Версията на Албенко Методиев е, че е станал случаен съучастник на най-голямата в историята на България телефонна измама – търсейки си работа попаднал на обява за куриер, получил обаждане и бил помолен да вземе документи и пари от адрес в Първомай. За съучастника му Борислав Димитров, съдията по делото Спасимир Здравчев реши, че е виновен само по обвинението за опит да придобие и укрие чужди пари и затова присъдата му е 5 години затвор.


Адвокатът на Албенко Методиев обяви, че ще обжалва присъдата на клиента си пред Пловдивския окръжен съд с мотива, че тя е твърде висока с оглед на факта, че той е съдействал на органите на реда. Очаква се същото да направи и защитникът на Борислав Димитров. Той е осъждан седем пъти, шест от които за измама и веднъж за кражба, а в съдебната зала отрече да се познава лично с Албенко Методиев – двамата се били чували само по телефона. Според разследващите Албенко и Борислав са просто пионки в ало измамата на века, като умело прикриват тарторите на бандата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.