12.09.2016 16:10

Фандъкова: Бежанците да спазват законите ни

Видян 1502 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бежанците трябва да спазват законите ни, каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на конференцията Ценности, религия и секуларизъм, която се проведе в столицата.  Тя за пореден път апелира към МВР за засилено полицейско присъствие по улиците на града.


„Въпросът за сигурността и гарантирането на обществения ред е най-голямото предизвикателство в момента. София, като столица, се превърна в място, привлекателно за мигранти и то не само за тези, които са настанени в бежанските центрове, но и за нелегалните”, призна още тя.


 „Всеки ден виждаме полицейските операции и натиска, който колегите от МВР и СДВР упражняват, за да може да осигурим сигурността на гражданите. Нашите усилия - на Столичната община и моите са насочени към всички възможни мерки за сигурност, които общината може да осигури на хората. Работим непрекъснато - по райони, места и рисковите зони, за да осигурим осветление, видеонаблюдение и присъствие на полиция", обясни Фандъкова. Тя добави, че целта на тези мерки е да успокоят хората и да им покажат, че сигурността е гарантирана.


Въпреки това кметът смята, че е нужно още по-засилено полицейско присъствие. „София от хилядолетия е градът на толерантността. Всички етноси са живели заедно в разбирателство и мир", коментира още тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

рак