27.01.2009 13:16

Удължават проверката за Пламен Куцаров

Видян 1851 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверката относно задушеният 29 год. Пламен Куцаров ще бъде удължена до края на седмицата. Такова предположение изказа министърът на вътрешните работи пред журналисти на днешното награждаване на "Пожарникар на годината" в НДК, предаде БГНЕС.


Причина за това ще бъде изготвянето на съдебно- медицинската експертиза. Куцаров почина в полицейска кола миналата сряда, след като беше подложен на детектор на лъжата. Смъртта му доведе до отстраняването на трима висши ръководители в МВР. Той беше задържан по досъдебно производство за участие в група за отвличане. Миналата сряда, докато Пламен Куцаров и приятелката му се приготвяли за работа, на вратата на апартамента им се позвънило. Нахлули маскирани полицаи, които свалили Пламен на земята и го отвели в полицията.
Министърът обеща, че днес ще се запознае с резултатите от проверката до тук. Той заяви, че "има определени наблюдения за начина на работа специално в тази сфера, но ще изчакам да приключи проверката". Не искам да коментирам предварително, имам определени наблюдения, все пак да приключи проверката". Относно разследването на покушението срещу Манол Велев и удължения срок от главния прокурор министърът каза, че "няма да хвърля ръкавица на никого, днес е прието всеки да се оправдава с някого за собствената си работа, а аз мисля, че можем да нарушим тази традиция, работим чудесно с прокуратурата". Според министъра откакто братя Галеви са в ареста има определено напрежение в криминалния контингент у нас, като ситуацията се наблюдава от МВР и прокуратурата и институциите имат капацитет за противодействие.
На днешната церемония бяха наградени пожарникари на годината в пет раздела: В направление държавен противопожарен контрол и превантивна дейност, първо място печели Стоян Димитров от Противопожарна служба Варна. Направление "Гасене и аварийно-спасителна дейност"- главен пожарникар Венцислав Цветанов от Плевен, а от втори раздел печели Тошко Колев от Сливен. От Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност печели Георги Лазаров от 7 районна служба на СДВР. Единодушно комисията излъчи главен инспектор Славчо Иванов началник на районна служба на пожарна служба "Безопасност и спасяване" Разград, за комплексен победител и носител на титлата "Пожарникар на годината". Той пожела на колегите си най-вече здраве и безаварийна служба. Министър Миков също поздрави пожарникарите и изтъкна, че те работят в условия на труд, които не отговарят на това което те трябва да имат, като каза , че то е необходимо за здравето на хората.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което